SI MOZAICUL ARE FARMECUL LUI...
O solutie cu impact vizual deosebit
Mozaicul, o tehnica decorativa veche tocmai de prin mileniul 4 i.H., poate fi o buna modalitate de personalizare a locuintelor noastre. Cea mai veche piesa "beneficiara" a acestei tehnici a fost gasita intr-un templu sumerian, "ornata" cu ce au avut si oamenii la indemana atunci, anume: cochilie de scoica maruntita si onix inchistate dupa un model, in lut.
|
|
In Romania, mozaicul, ca aspect legat de infrumusetarea interioarelor, abia este recunoscut. Putini sunt cei care au grija de raspandirea acestui curent in tara noastra. Dintre acestia, Edward Fleissig este un promotor de seama. De la el am aflat ca "tratamentul cu mosaic" poate fi aplicat pe aproape orice suprafata, folosindu-se tehnici speciale pentru fiecare in parte. Am mai aflat ca se preteaza la orice fel de decor, fie el interior sau exterior, diferenta constand in materialele aplicate, ce trebuie sa suporte grade diferite de umiditate. Am descoperit la acest artist si interesantele modele de inspiratie proprie create de el. Despre ceea ce face Edward Fleissig puteti descoperi mai multe de pe site-ul: www.fleissigmosaic.ro.
PICTURA PRINTRE OBIECTE DECORATIVE
Expozitia "Undeva, candvaâ¦", la Galeria Basil
Ziua de joi, 6 iulie, a marcat printre altele si vernisajul expozitiei "Undeva, candvaâ¦", sustinuta in cadrul Galeriei Basil, din Bucuresti, de artista Ana Amuzescu. Intr-o atmosfera intretinuta cu brio de pianista Ioana Cotora, invitatii au avut ocazia sa descopere picturile artistei, expuse in spatiul generos (100 mp) si neconventional oferit de Galerie.
Pentru a intelege mai pe indelete mesajul picturilor sale, Ana Amuzescu ne propune un motto de Antoine de Saint Exupery : "Nu se vede bine decat cu inima. Esentialul este invizibil ochilor", ca o cheie care sa deschida cutia cu minuni a sufletului fiecaruia. Pana la 29 iulie, expozitia asteapta descoperirea adevarurilor ascunse in talcul mesajelor colorate.
IA-TI MOSTRA GRATUITA DE VOPSEA!
Nu-i asa ca vopseaua imbuteliata "nu va spune mare lucru"? Si ca inainte sa o cumparati cu toate decrierile: despre culoare si proprietati pe care vanzatoarea vi le face, si cu toate mostrele pe care vi le prezinta, incercand sa va convinga, v-ar placea mai mult sa o incercati chiar pe suprafata pe care doriti sa o aplicati, sa vedeti ce poate? Pentru ca, stiti cum se spune: "pe noi practica ne omoara"⦠Ei, acum aveti ocazia sa incercati vopseaua Benjamin Moore pe care o doriti!
In aceasta luna, B.M. Real International, reprezentantul pentru Romania al vopselelor Benjamin Moore, incepe o promotie de vara prin care orice client poate testa produsele firmei pe gratis. Este de ajuns sa sunati la numerele 021-317.88.57 / 031-620.06.93 si veti primi acasa mostrele pe care vreti sa le testati.
Benjamin Moore, producator de vopsele ecologice de calitate superioara inca din 1883, a introdus pe piata romaneasca o gama larga de vopsele (cu finisare in
5 variante: mat, satin, perlat, lucios, eggshell), amorse multifunctionale, masticuri
siliconate garantate pana la 55 de ani
SCULPTURA "IN DIRECT" IN CAPITALA
In Parcul "Al. I. Cuza" (IOR), din Bucuresti, pana la 5 august este gazduita o inedita expozitie in aer liber de sculptura. De ce inedita? Pentru ca pe parcursul zilelor numarate pana la data de 5 august, artisti profesionisti, membri ai UAPR vor sculpta in piatra de Baschioi lucrari de mari dimensiuni pentru spatiul public. La incheierea manifestarii, lucrarile vor ramane in acest spatiu, imbogatindu-i patrimoniul. Sculptorii participanti la simpozion sunt nume consacrate: Dinu Campeanu, Ernest Budes, Grigorie Minea, Ioan Ladea, Mariana Gratiela Valceanu, Nicolae Stoica si Paul Bedivan.
REPERE ARTISTICE DIN STICLA
Daca pana nu mai tarziu de 20 septembrie, vacanta va prinde prin imprejurimile Clujului, nu ratati o vizionare a expozitiei "Mirajul sticlei de odinioara - colectia de sticlarie Ernest Versánszky", care se desfasoara la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca. Veti descoperi aici repere ale artei prelucrarii sticlei, peste 1.500 de articole de sticlarie: pahare, butelii, casete, boluri, abajururi, sticlute cu parfum si o multime de alte piese decorative. Adevarate bijuterii din sticla, obiectele expuse provin din cele mai faimoase centre europene de productie si dateaza mai ales din secolul al XIX-lea. Ele ilustreaza o varietate deosebita de forme si stiluri artistice, remarcandu-se minunatele piese realizate in stilul Art Nouveau.
DOMO ARE CATALOG DE COMANDA!
Pentru a-si redemonstra pozitia "Pentru acasa", Domo lanseaza un Catalog de Comanda in paginile caruia prezinta o oferta vasta de produse din toate gamele, pe care lantul de retail le comercializeaza, disponibile prin comanda
si pentru care compania asigura transportul, indiferent de locatia in care se afla clientul.
"Acest nou canal de vanzare si comunicare cu clientii este unul modern si interactiv: noi comunicam catre cei interesati o oferta ajustata la nevoile lor, iar acestia comanda simplu, prin posta sau fax produsele pe care le doresc livrate la domiciliu. Este o oferta cu care targetam in principal orasele mici, localitatile rurale, acele zone unde nu exista magazine Domo", ne spune Gabriela Mandrea, Sales&Marketing Manager Domo Retail.