x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare de spaţiu comun pentru relaxare

Amenajare de spaţiu comun pentru relaxare

de Georgiana Teodorescu    |    31 Iul 2010   •   00:00
Amenajare de spaţiu comun pentru relaxare

În perioada de vară, oraşul se schimbă. Chiar dacă concediul propriu-zis este scurt, atitudinea generală faţă de orele libere din zi este diferită. Privind în jur am înţeles că multe sunt clădirile de locuinţe colective care pot avea propriul spaţiu de relaxare în aer liber, pentru care propunem o soluţie de amenajare temporară, simplă şi cochetă.
Astfel, un spaţiu tehnic de terasă circulabilă poate fi transformat într-un loc de relaxare minunat, chiar în cadrul clădirii în care locuiţi.

CAZ PARTICULAR
Proiectul prezentat astăzi îmbracă un spaţiu de 72 mp într-o terasă pentru 20 de persoane, cu unelte de design simple şi naturale. Ca material principal de finisare este folosit lemnul, masiv pentru pardoseală şi lamelar pentru grinzile de susţinere a acoperirii, care în cazul de faţă se face cu material textil din bumbac tratat special pentru exterior. În completarea direcţiei stilistice a amenajării vine mobilierul de exterior metalic şi fundalul de sticlă al faţadei de bloc modern. O tejghea de bar din sticlă cu blat de piatră care parcă gravitează creează un accent expresiv necesar. Pentru ca proiectul să fie complet şi să aibă efectul maxim specific activităţilor pentru care a fost conceput, amenajarea arhitecturală poate fi completată de o amenajare peisagistică studiată, astfel încât o cafea băută în acest cadru să te facă să simţi beneficiile pe care le aduce natura într-un peisaj urban complex.

Proiect conceput de conductor arhitect Eugen Vişan: eugen@interiorvolum.ro, tel.0723.027.642.

×
Subiecte în articol: proiect de exterior