Un apartament de vacanţă la mare ne duce cu gândul la spaţii ample, goale, simple, poate minimaliste, realizarea unui proiect complex, într-un registru clasic, luxos fiind mai degrabă o excentricitate. Proiectul prezentat astăzi însă va demonstra că este excepţia care confirmă regula, fiind un bun exemplu pentru începutul de sezon estival.
Designerul a introdus la interior elementele specifice zonei geografice prin utilizarea unei palete de culori derivate din albastru şi alb, culorile mării, precum şi prin „lărgirea" geamurilor pentru a admira peisajul şi iluminarea naturală a spaţiului.
Apartamentul a fost compartimentat într-o zonă de zi cu o suprafaţă generoasă, ce înglobează living-ul şi dining-ul, şi un dormitor; baia, grupul sanitar şi bucătăria fiind transpuse în plan secundar.
Mobilierul de factură clasică este un amestec de funcţional şi decorativ, iar coordonarea cromatică între covor, tapiseria canapelelor şi draperii este posibilă datorită temei marine abordate. Accentele metalice introduse sporadic sub forma de rame, cornize, corpuri de iluminat sau detalii aplicate canapelelor susţin somptuozitatea şi bogăţia amenajării.
Complexitatea designului se regăseşte şi în finisajele realizate: tavanul casetat, decorat cu corpuri de iluminat metalice, filiforme şi podeaua placată cu marmură cu model romboid.
Deşi suprafeţele băii şi grupului sanitar sunt mici, acestea au fost tratate cu aceeaşi atenţie pentru detalii ca şi celelalte încăperi. Registrul cromatic din zona de zi se păstrează şi aici, dar sunt amintite şi alte elemente, spre exemplu în tapetul casetat de pe pereţii băii apare acelaşi model şi aceleaşi tonuri precum în cele din husa canapelelor din living. Pentru grupul sanitar s-a apelat la zugrăveală de tip gravură, cu model organic floral care are un impact vizual puternic.
Citește pe Antena3.ro