x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Apreciaţi orhideele botanice

Apreciaţi orhideele botanice

de Cornelia Constantin    |    06 Iun 2009   •   00:00
Apreciaţi orhideele botanice

Vă plac orhideele? Vă plac rarităţile? Dacă da, atunci nu puteţi rata orhideele botanice. Chiar dacă sunt mai greu de procurat, vă aduc satisfacţii pe măsură. Cu răbdare, dar cu un număr mic de plante, puteţi să vă impresionaţi familia şi prietenii. Poate nu doar pe ei...

Orhideele se numără probabil printre cele mai râvnite plante atât de colecţionari, cât şi de amatorii de ciudăţenii botanice. Această vastă familie de plante, întinsă pe aproape toate continentele, incomplet catalogată şi la acest moment, uimeşte cu fiecare membru al său în parte. Chiar dacă unele specii şi varietăţi pot fi achiziţionate din florărie (hibrizii), cele mai multe rămân încă inaccesibile publicului larg.

ŞI TOTUŞI...
Dacă ţineţi să aveţi măcar câteva orhidee în casa dumneavoastră, trebuie să abordaţi problema în felul următor: documentare atentă şi detaliată - pentru că nu toate se adaptează la condiţiile întâlnite în casele noastre, iar cele care se adaptează necesită uneori un tratament special; căutarea unui furnizor european, pentru că altfel vă veţi chinui destul de mult cu certificatele fitosanitare şi eventuale permise de import; să aveţi un instrument de plată online, să ştiţi exact cum vi se vor trimite orhideele (poştă, curierat etc. şi câte zile va dura transportul).

După ce aţi trecut peste toate piedicile şi sunteţi fericiţii posesori ai unei orhidee botanice, va trebui să vă înarmaţi cu răbdare. În unele cazuri, cu multă rabdare. Unele plăntuţe sunt vândute sub formă de pui şi durează doi-trei ani până apar primele flori, în condiţiile în care i-aţi asigurat mediul adecvat. Puii sunt mai accesibili ca preţ şi vă permit să învăţaţi pas cu pas comportamentul plantelor.

Dacă vă cumpăraţi plante mature, în prag de înflorire, bugetul va trebui să fie unul destul de mare, să vă asumaţi eventuale şocuri la transport şi la adaptarea plantelor la condiţiile dumneavoastră de mediu. Deci, în acest ultim caz, este necesară ceva experienţă în lumea plantelor şi în mod special în cea a orhideelor.

×
Subiecte în articol: mereu verde