x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aranjamente cu narcise şi fritillaria

Aranjamente cu narcise şi fritillaria

de Cornelia Constantin    |    25 Apr 2009   •   00:00
Aranjamente cu narcise şi fritillaria

Optimiste, pure şi graţioase, aranjamentele de Paşti nu pot să nu atragă atenţia. Predomină albul în culoarea florilor folosite şi verdele şi portocaliul în cazul elementelor decorative. Dacă sunteţi îndemânatică, treceţi la treabă!



Încă suntem în preajma Paştelui şi în mai toate magazinele de specialitate se găsesc aranjamente specifice. De cele mai multe ori preţurile lor nu sunt accesibile. Putem să le realizăm chiar noi, profitând astfel încă puţin de "inspiraţia pascală".

O variantă simplă dar de efect este să plantaţi narcise albe în vase transparente. Nu este obligatoriu ca aceste vase să fie asemeni celor din imaginea alăturată. Orice formă este binevenită. Transparenţa şi culoarea florilor de narcisă transmite ideea de puritate, prospeţime, de energie pozitivă şi încredere într-un nou început. Deci, ce poate fi mai potrivit? Simbolistica aranjamentului devine mai evidentă dacă adăugaţi câteva ouă decorative în culori discrete.

BULBOASE DE PRIMĂVARĂ
Deşi narcisa este preferată, puteţi folosi orice fel de bulboasă de primăvară în orice fel de recipient. Realizate cu gust, ele nu pot transmite decât mesajul potrivit. Coşurile de răchită cu plante, ouă vopsite, pene şi "iarbă" decorativă, flori colorate (realizate din hârtie cartonată, panglici şi suport din sârmă) se folosesc şi ele cu succes.

Chiar dacă este mai sensibilă decât plantele enumerate aici, nu este de neglijat Fritillaria, botezată popular "Floarea Paştelui". Varietatea meleagris, care este mai scundă şi mai graţioasă decât celelalte, se poate folosi în aceste aranjamente festive. E bine, ca în cazul în care doriţi Fritillaria la ghiveci, să pregătiţi momentul încă din toamnă. În preajma Paştelui se mai găseşte Fritillaria doar ca floare tăiată.

După sărbători scoateţi plantele din aranjamente pentru că altfel ar fi destul de greu de îngrijit şi e păcat să sufere. Udarea se face cu dificultate în aranjamente, iar coşurile cu plante nu prea au loc pe pervaz

×
Subiecte în articol: mereu verde