x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectură de inspiraţie mediteraneană la Marea Neagră

Arhitectură de inspiraţie mediteraneană la Marea Neagră

13 Oct 2007   •   00:00

Locuinţa prezentată astăzi a fost concepută pentru un teren aflat intr-o zonă rezidenţială a Constanţei şi are ca particularitate arhitecturală deschiderea in totalitate a livingului spre curtea interioară, printr-un perete complet vitrat.

Locuinţă unifamilială cu terase mari, pereţi vitraţi şi amenajări in culori naturale

Locuinţa prezentată astăzi a fost concepută pentru un teren aflat intr-o zonă rezidenţială a Constanţei şi are ca particularitate arhitecturală deschiderea in totalitate a livingului spre curtea interioară, printr-un perete complet vitrat. In ansamblu, proiectul este unul unitar, această vitrare realizăndu-se şi la etaj, pentru o luminare naturală puternică a dormitorul şi a holului ce distribuie spaţiile pe acest nivel.

Funcţiunile locuinţei sunt dispuse pe două zone distincte. Zona de zi are o suprafaţă de 90 mp care organizează bucătăria cu locul de luat masa şi livingul ce se deschide spre terasa semiacoperită şi spre curtea interioară. Zona de noapte, cu o suprafaţă de 97 mp, cuprinde trei dormitoare, unul matrimonial cu dressing şi baie proprie şi două dormitoare cu baie comună. Ferestrele alese sunt casetate, cu geam termopan, pe orizontală pentru living şi pe verticală pentru dormitor. Intrarea este laterală şi nu centrală cum se practică de obicei şi este anunţată printr-un hol deschis. In dreptul faţadei principale s-au prevăzut două locuri de parcare cu acces direct din stradă.

Detalii tehnice

Sistemul constructiv al clădirii este unul clasic, realizat pe structură cu stălpi, grinzi, placă şi fundaţie din beton armat şi pereţi exteriori din zidărie poroterm de 30 cm grosime. Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin radiatoare (care se vor a fi decorative) cu agent termic de la centrala termică proprie.

Tămplăria exterioară este simplă, din PVC de culoare maro cu geam termopan. Acoperişul este in două ape diametral opuse, care constituie la răndul lor elemente particulare pentru arhitectura locuinţei. Structura lui este de lemn (ignifugată şi termoizolată cu polistiren de 15 cm grosime) cu invelitoare din tablă.

×
Subiecte în articol: proiect de casă