x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la murdăria ascunsă din bucătărie. Locurile unde se dezvoltă bacteriile

Atenție la murdăria ascunsă din bucătărie. Locurile unde se dezvoltă bacteriile

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   20:30
Atenție la murdăria ascunsă din bucătărie. Locurile unde se dezvoltă bacteriile
Sursa foto: Hepta

Bucătăria este una dintre încăperile din casă cele mai folosite. Aici se prepară și se depozitează produsele alimentare, dar și umiditatea este mai mare, creându-se astfel mediul proprice pentru dezvoltarea microorganismelor.

Iată cele mai murdare locuri și obiecte din bucătărie:

1. Uscător de vase

Apa și umiditatea din uscătorul de vase reprezintă un mediu proprice pentru dezvoltarea bacteriilor. Este recomandată ca acesta să se curețe și să se mențină cât mai uscat. 

2. Cutii de plastic

Cutiile în care depozitezi legumele și fructele sunt printre cele mai expuse la murdărie. 

3. Deschizător de conserve

Este unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie deoarece pe el rămân reziduuri din conținutul conservelor, potrivit Rador, citat de dcnews.ro. Trebuie curățat astfel după fiecare utilizare. 

4. Spatule din lemn

Lemnul are mici fisuri și crăpături unde rămân resturi alimentare, care dezvoltă ulterior microorganisme. Trebuie spălate după fiecare folosire. 

5. Suport pentru cuţite

Ei bine, suportul pentru cuțite este unul dintre obiectele la care nu prea te gândești că ar trebui curățat.  Dacă însă pui cuțitele umede, apa și umiditatea vor ajuta dezvoltarea bacteriilor. O soluție ar fi să-l cureți mai des dar și să așezi cuțitele după ce s-au uscat bine. 

6. Locurile de depozitare a cărnii și produselor proaspete din frigider

Cutia din partea de jos a frigiderului, unde se depozitează fructele și legumele, de regulă, trebuie spălată săptămânal deoarece se acumulează bacterii. De asemenea, locurile unde depozitezi lactatele neambalate ori unde pui carnea la dezghețat, trebuie spălate des. 

 

×
Subiecte în articol: murdarie bucătărie