x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Beneficiile Pătuțului Co-Sleeping Pentru Bebeluș și Mamă

Beneficiile Pătuțului Co-Sleeping Pentru Bebeluș și Mamă

31 Ian 2022   •   16:36
Beneficiile Pătuțului Co-Sleeping Pentru Bebeluș și Mamă

În primul an de viață, bebele și mama petrec aproape fiecare moment împreună. Mama îl hrănește pe cel mic, îl liniștește când este agitat, îl adoarme, iar bebelușul se bucură de căldura și dragostea oferită.

Chiar și atunci când doarme, mama este aproape de cel mic, pregătită să îi ofere grijă și atenție. 

Pătuțurile co-sleeping permit părinților să îi aibă aproape pe bebeluși în timpul zilei și al nopții. Acestea sunt create pentru ca bebe să doarmă în propriul pătuț și să fie în același timp în proximitatea patului părinților. 

Pătuțurile pentru co-sleeping vin cu numeroase beneficii pentru proaspeții părinți. Iată care sunt câteva din ele.

Bebelușul se obișnuiește să doarmă singur în pătuț

Deși se află în apropierea patului părinților, bebele doarme singur, în propriul pat. 

În timp, el se obișnuiește să facă acest lucru cu ușurință. În momentul în care el ajunge să aibă propria cameră, copilul este deja obișnuit să doarmă singur, iar trecerea la noua etapă este una destul de lină.  

Mama are acces facil la cel mic în timpul nopții

În timpul nopții, când bebe are nevoie să fie hrănit, schimbat sau liniștit, mama este aproape de el. 

Pătuțul se află lângă patul în care ea doarme și poate ajunge cu ușurință la cel mic. Astfel, părinții se bucură de o soluție practică pentru a calma bebelușul pe timp de noapte. 

Bebele are parte de un somn mai liniștit cu mama aproape

Apropierea fizică între pătuțul bebelui și cel al mamei îi oferă părintelui un sentiment de siguranță și liniște. Mama simte că îi este alături celui mic și îl protejează. 

În același timp, bebelușul doarme mai liniștit, simțind prezența mamei aproape. Somnul profund și odihnitor îl ajută să fie mai liniștit și să plângă mai puțin. 

Sunt ideale pentru dormitoarele mici

Un pătuț co-sleeping este mai mic decât un pătuț clasic pentru bebeluși

Dimensiunile reduse le fac potrivite pentru dormitoarele mai mici. Pătuțurile pot fi amplasate cu ușurință lângă cel al părinților, fără să fie nevoie de modificări majore în dormitor. 

De asemenea, pot fi mutate și așezate și în alte camere. Astfel, mama își desfășoară activitățile zilnice din casă și îl are pe bebe aproape.   

VisulParintilor.ro pune la dispoziție viitorilor părinți o gamă largă de pătuțuri pentru co-sleeping. Magazinul online oferă copiilor jucării și accesorii ce le stimulează creativitatea, mișcarea, buna dezvoltare fizică și emoțională. Articolele îi ajută pe cei mici să creeze amintiri frumoase în copilărie, iar adulților le ușurează și înfrumusețează drumul ca părinte.

×