Electrocasnicele oferite de producători devin din ce în ce mai axate pe funcţionalitate ca o consecinţă a preferinţelor consumatorilor, care optează pentru produse practice şi eficiente în defavoarea celor cu design sofisticat, dar cu funcţii nesatisfăcătoare. Un studiu realizat recent în Germania, în numele companiei Bosch Electrocasnice, arată care sunt cel mai puţin agreate activiţăţi în bucătărie şi care sunt preferinţele consumatorilor în ceea ce priveşte achiziţia de electrocasnice. În topul căutărilor se află electrocasnicele încorporabile care reduc considerabil timpul alocat curăţeniei: cuptorul cu funcţie de autocurăţare pirolitică, maşina de spălat vase şi combine frigorifice cu dezgheţare automată.
Cele mai neplăcute activităţi în bucătărie
Indiferent cât de plăcută ar fi pentru unele persoane activitatea în bucătărie, sunt anumite etape pe care oricine ar dori să le poată evita. Potrivit studiului realizat, 63,5% dintre cei intervievaţi ar opta pentru un cuptor cu autocurăţare, în timp ce 36% vor o hotă cu putere mare de absorbţie şi aproximativ 31% vor fie o maşină de spălat vase silenţioasă, fie o plită adaptabilă. Fiecare dintre acestea poate fi un ajutor de nădejde în bucătărie, mai ales că mulţi dintre cei implicaţi în studiu au mărturisit că cele mai neplăcute activiţăţi sunt cele legate de curăţenie. Îndepărtarea urmelor de pe plită şi aragaz sunt primele în topul celor mai neagreate activităţi, urmate de dezgheţarea frigiderului şi ştergerea vaselor.
Tehnologia modernă rezolvă problemele din bucătărie
Electrocasnicele nou apărute pe piaţă sunt realizate cu scopul de a scurta lista activităţilor casnice de zi cu zi. Puteţi scăpa de spălatul vaselor utilizând maşinile de spălat. Pe lângă timp, acestea vă ajută să economisiţi o mare cantitate de apă şi asigură o igienă de care nu se poate vorbi în cazul spălării manuale.
Cuptoarele cu autocurăţare pirolitică vă scutesc de o altă activitate neplăcută. Programul cu pricina se foloseşte ca oricare altul, numai că în timpul lui, cuptorul se încinge până la 500 de grade Celsius, iar la final este de ajuns să îl ştergeţi cu o cârpă umedă pentru a îi reda aspectul de nou. Atenţie însă, înainte de a activa funcţia pirolitică, aveţi grijă să îndepărtaţi accesoriile care se pot decăli, dar şi resturile solide de mâncare. Rămase în cuptor, acestea din urmă pot lăsa pe pereţii cuptorului urme albe care nu mai pot fi îndepărtate.
La fel de apreciat este frigiderul cu funcţie de autodezgheţare, precum şi hotele prevăzute cu filtre pentru purificarea aerului. Toate aceste produse vin însoţite de instrucţiuni de folosire, pe care este indicat să le citiţi cu atenţie pentru a putea obţine rezultate optime.