x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bucătăria, un spaţiu funcţional şi ambiental

Bucătăria, un spaţiu funcţional şi ambiental

de Georgiana Teodorescu    |    10 Apr 2010   •   00:00
Bucătăria, un spaţiu funcţional şi ambiental

Soluţiile performante dedicate spaţiului bucătăriei, ne permit să renunţăm la "exilarea" acesteia într-o încăpere mică, îngustă, lipsită de personalitate. În acest ton, ne-am propus să vă prezentăm un proiect de amenajare al unei bucătării moderne, spaţioase şi personalizate.



ELEMENTELE DISTINCTIVE
Corpul compact de bucătărie include maşina de gătit, spaţiu de depozitare şi hota. Deşi este mai costisitor să racordezi sursa de apă la insula centrală, ce include chiuveta şi blatul pentru prepararea hranei, efectul creat de aceasta este unul independent şi practic.
În imediata apropiere s-a amplasat o masă pentru mic dejun, renunţându-se la uzualul blat de bucătărie, în favoarea unor piese neconvenţionale din lemn masiv.

Pentru că suprafaţa locuinţei era deja partajată pentru diferite alte funcţiuni şi având în vedere conexiunea dintre dining şi bucătărie, s-a optat pentru o masa de opt persoane, amplasată în aceeaşi incintă.
Deşi suprafeţele mari dau un mix interesant de alb şi diferite tipuri de maro, s-a mers pe diversificarea vizuală a spaţiului prin elemente de decor puternic colorate, precum tablouri sau draperii.

MATERIALE ŞI TEXTURI
Lemnul este materialul predominant în amenajare. Masa masivă din stejar, perfect geometrică este "îndulcită" de scaunele elegante tapisate cu piele albă. Insula şi corpul de bucătărie sunt realizate din lemn de nuc lăcuit, iar masa şi scaunele sunt obţinute din lemn de pin. Scaunele sunt realizate prin racordarea pieselor de lemn după modelul puzzle.

Pentru pereţi s-a mers pe varianta var lavabil şi tapet, iar pentru pardoseală pe varianta de parchet din lemn de cedru, rezistent, nefinisat.

×
Subiecte în articol: proiect de interior