x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bucatarie de secol XXI

Bucatarie de secol XXI

27 Apr 2006   •   00:00

Reabilitarea termica / Gardurile electrice - O solutie putin utilizata / Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa / Creditul punte, finantare temporara intre doua locuinte / Plastic transparent In interioare / Vechi si nou impletite intr-un stil original / Pontoane pentru case cu deschidere spre lac / Gradina ca extensie a arhitecturii casei / O altfel de gradina / Simfonia lalelelor /

Socuri electrice ce previn hotia

editorial de ADELA PARVU
Daca aveti o casa de vacanta, la tara sau pur si simplu una in constructie, cum va puteti apara bunurile de hoti? Se stie faptul ca dintr-o casa locuita temporar, la sfarsit de saptamana sau in concediu, se pot fura diverse lucruri si obiecte, incepand de la electrocasnice pana la mobila. Au fost cazuri in care s-au smuls din pereti si prizele. Asta mai ales daca ati apelat la localnici care sa va lucreze prin casa. Oameni simpli care par cumsecade, dar care scaneaza tot ce se afla la interior si care cu buna stiinta sau involuntar, la birtul din localitate, la o barfa mica, fac raportul complet despre inventarul din locuinta cu pricina.

De la o casa aflata in constructie se pot fura materiale, de la caramizi la saci de ciment, dar si diverse unelte. Multi proprietari se gandesc sa impiedice hotii cu ajutorul unui caine de paza, mare si rau, care sa rupa tot ce-i iese in cale. Problema este ca loialul patruped trebuie hranit de cineva de incredere pe perioada cat lipsesc proprietarii. De asemenea, cainele poate fi pacalit de hoti cu mancare otravita, poate fi chiar omorat. Alta solutie preventiva impotriva jefuitorilor ar fi angajarea unui paznic, dar, din pacate, sunt prea putini oameni de incredere, iar apelarea la o firma profesionista poate costa prea mult. Sistemele de alarma pot fi o rezolvare, dar dispeceratul firmei de profil ar trebui sa aiba posibilitati de a ajunge repede la proprietate in caz de semnalizare a unei spargeri.

Discret, dar activ in orase, dar si la proprietatile din zonele turistice si rurale, apar garduri din sarma, fie cu un aspect aproape delicat, fie atasate in partea superioara a imprejmuirilor masive si inalte. Sunt proprietati protejate cu garduri electrice, de care nu se atinge nici musca. Se pare ca o astfel de investitie merita atat timp cat tine totul la distanta, iar la cea mai mica tentativa de fortare a cablurilor prin care trec 8.000 de Volti poti fi alertat pe telefonul mobil. Poate ca socurile electrice sunt solutia de a preveni si controla hotia, poate doar cu electricitate putem impune respect fata de proprietatile si bunurile romanilor.

×