x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Calitățile extraordinare ale bicarbonatului. Cum îndepărtezi umezeala din casă

Calitățile extraordinare ale bicarbonatului. Cum îndepărtezi umezeala din casă

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   20:00
Calitățile extraordinare ale bicarbonatului. Cum îndepărtezi umezeala din casă

Bicarbonatul are multe întrebuințări iar una dintre acestea este absorbția umidității excesive din casă.

Umiditatea prea mare din interior poate provoca probleme grave pentru sănătate deoarece favorizează apariția mucegaiului pe pereți.

Astfel că o idee bună este să pui bicarbonat într-un recipient deschis și să-l așezi într-un loc din cameră. Acesta va absorbi umezeala din aer. 

În cazul în care s-a format deja mucegai, atunci se dizolvă o lingură cu bicarbonat într-un pahar cu apă. Apoi se înmoaie un burte în soluția obținută și se șterg zonele pe care s-a dezvoltat mucegaiul. Soluția se lasă să se usuce pe pereți pentru a preveni reapariția mucegaiului, scrie dcnews.ro. 

Ce trebuie să știi

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic din categoria sărurilor, de culoare albă.

Acesta are nenumărate beneficii pentru sănătate, printre care eliminarea arsurilor la stomac, îndepărtarea mătreții, protejarea rinichilor, alcanilizant în bolile astmatice la copii, în cazul mușcăturilor de insecte, mâncărimea pielii. Trebuie însă utilizat cu precauție deoarece în candități prea mari poate provoca sughițuri, insominii, erupții cutanate. 

De asemenea, este eficient în reducerea mirosului de transpirație, albirea dinților, dezorodizarea covoarelor, păstrarea curățeniei periilor, îndepărarea petelor de grăsime de pe țesături, a murdăriei de pe vase, ceramică, argint, sticlă, din frigidere, aragaz. 

 

×
Subiecte în articol: casa bicarbonat umezeala