x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă modernă, cu arhitectură inspirată din principii zen

Casă modernă, cu arhitectură inspirată din principii zen

17 Noi 2007   •   00:00

A trăi intr-o casă pe marginea unui lac este un vis frumos pentru o mare parte dintre noi, mai ales in contextul in care aglomeraţia oraşului şi poluarea par să ne sufoce tot mai mult pe zi ce trece.

A trăi intr-o casă pe marginea unui lac este un vis frumos pentru o mare parte dintre noi, mai ales in contextul in care aglomeraţia oraşului şi poluarea par să ne sufoce tot mai mult pe zi ce trece.

Proiectul prezentat azi este o locuinţă unifamilială generoasă ca dimensiuni, cu o arhitectură modernă, bazată pe principiile simplităţii - cu spaţii mari vitrate, o gamă redusă de culori şi materiale de finisaj şi o compartimentare arhitecturală optimizată pentru un stil de viaţă modern.

Structurată pe două niveluri, parter şi etaj, locuinţa este poziţionată pe un teren cu o suprafaţă de aproximativ 8.000 mp. Funcţiunea parterului este complet destinată zonei de zi. Astfel, el este compus dintr-un living cu un şemineu central alături de care se află locul de luat masa şi o zonă de studio. Bucătăria este inchisă şi este deservită de o cămară. Din living se face accesul către o terasă largă cu vedere la lac. Parterul este completat funcţional de un grup sanitar, un spaţiu tehnic şi un spaţiu de depozitare cu acces din exteriorul casei. Scara către etaj este poziţionată in living. La etaj avem patru dormitoare, fiecare cu baie proprie, iar două dintre ele au terase.

Detalii tehnice

Structura casei este compusă din stălpi şi grinzi cu planşee de beton armat, inchiderile exterioare fiind realizate din cărămidă GVP, cu polistiren de 5 cm. Acoperirea este in terasă necirculabilă.

Finisajele interioare sunt de inaltă calitate, parterul avănd pardoseala integral realizată din plăci de travertin, pentru a sugera o continuitate firească a spaţiului.

Pereţii vor fi vopsiţi cu vopsea lavabilă in culori neutre. Instalaţia de incălzire şi răcire a spaţiilor interioare se realizează cu ventilo-convectoare.

×
Subiecte în articol: proiect de casă