AMENAJARI ORIGINALE
Ce vei cere unui arhitect atunci cand iti faci propria
casa, pe pamant?
Ce ai visat, ce ti-ai imaginat ca va deveni noua ta locuinta? Te-ai gandit numai la tine sau si la restul familiei tale? Descopera cum te poti bucura, alaturi de cei dragi, de independenta pe care ti-ar putea-o oferi propria vila
Inainte de orice demers privind ridicarea propriei
case, este absolut necesar sa puneti pe hartie ceea ce va doriti, sa analizati obiectiv stilul de viata care va caracterizeaza. Si nu numai atat, dar sa va intrebati si copiii, sa aflati si aspiratiile lor cu privire la viitorul camin. Spun asta pentru ca foarte putini romani stiu ce sa ceara unui specialist atunci cand iau hotararea de a investi in noua lor locuinta la curte, dupa o experienta a traiului la bloc.
|
Scara interioara este un element arhitectural deosebit, care confera originalitate si dinamism zonei de zi. Forma si structura ei sunt perfect alese, in concordanta cu spatiul unde este pozitionata |
Casa trebuie sa fie locul in care familia care o locuieste sa se simta cel mai bine, asa ca rabaturile de la calitate sau compromisurile privind imaginea si impartirea interioara nu isi au rostul. Am intalnit multi oameni care spuneau ca importanta este ridicarea casei si apoi, in timp, finisarea si mobilarea ei. Din exeperienta mea va pot spune ca, asa cum va fi finalizata
casa, aspectul ei nu se va schimba prea curand. Intervine obisnuinta, forfota vietii distrage atentia de la ceea ce se dorea odata, iar locuinta mult visata ajunge sa fie ceva realizabil intr-un viitor incert.
|
Textilele si asternuturile sunt de la firma Picasso din Bucuresti. Au fost alese culori in tonuri vii, asortate cu tablouri tematice pline de viata. Simplu, dar graitor prin materialele alese, dormitorul iti insufla pofta de viata.
Este pacat
sa nu alegeti macar
asternuturi deosebite pentru
confortul, dar si estetica incaperii destinate odihnei |
VISE ETAJATE
Am ales sa va prezentam aceasta casa din Bucuresti pentru ca amenajarea interioara este un exemplu despre cum ar trebui urmate si indeplinite visele privind locuinta unifamiliala. Pentru ca terenul nu a permis extinderea pe orizontala a constructiei, s-a recurs la o compozitie arhitecturala pe verticala, adica mai multe etaje. Proprietarii si-au dorit o casa moderna, un spatiu dinamic si au avut grija ca fiecare colt sa le reflecte visele. A fost cu siguranta un efort financiar consistent, dar daca e sa luam in calcul faptul ca amenajarea a fost realizata in urma cu mai bine de sase ani, putem observa ca stilul ales este unul original, un stil ce nu se va demoda in timp. Multa lumina naturala, spatii aerisite, elemente arhitecturale deosebite sau decoratiuni aparte. Scara interioara ce face legatura intre generosul living si etajele superioare este un sistem special. O scara ce parca te duce plutind catre dormitoarele viu colorate, ce parca iti insufla pofta de viata in fiecare dimineata, si mai apoi, la mansarda, unde se afla camera de relaxare - o adevarata oaza de liniste si deconectare intr-un decor amprentat de piese de mobila din rattan si plante verzi.
Fiecare camera este personalizata prin culori, texturi si obiecte decorative incepand de la parter, ce cuprinde bucataria, sufrageria si camera de zi, la primul etaj, cu dormitoare si camera de tineret, si pana la odihnitoarea mansarda. Mai multe niveluri, mai multe vise indeplinite. Si ca printr-un truc magic, cumva toate astea formeaza o imagine completa si asortata a casei. Se simte implinirea unor aspiratii, se cunoaste ca totul s-a facut cu pasiune si atentie pentru detalii, pentru ca, in final, fiecare al casei sa stea ca intr-o oaza a linistii familiale.
|
|
In dormitorul matrimonial exista si o masa de toaleta "proprietate" a doamnei casei. Este o zona careia multe femei nu-i acorda importanta cuvenita inca de la inceputul proiectarii casei, iar ulterior fac compromisuri pentru inghesuirea unui mobilier specific in dormitoarele finalizate. Aparatele de fitness (foto jos) se afla la mansarda, mult mai bine asezate decat in dormitor, cum de multe ori se obisnuieste |
CA LA CARTE
|
Zona destinata bucatariei este foarte bine organizata gratie mobilierului realizat pe comanda, ce are la interior o compartimentare foarte eficienta. Avand in vedere faptul ca exista o sufragerie in imediata apropiere, nu s-a simtit nevoia conceperii unui loc de luat masa in bucatarie. Exista o masa insula care este folosita ca front de lucru sau ca oficiul pentru aranjarea preparatelor culinare in farfurii si o zona de minibar, pentru mese frugale. Ca si cromatica, bucataria este simpla: alb si verde, iar ca texturi, un contrast subtil de mat (fetele mobilierului, zugraveala) si lucios (pardoseala din placi ceramice). Ceea ce nu se vede in imagine este deschiderea acestei incaperi catre gradina aflata in spatele casei, prin intermediul unor ferestre largi ce inunda camera, pe parcursul zilei, cu lumina naturala. Asa ca nuantele de alb si verde nu au fost intamplator alese. Panorama verde din sezonul cald completeaza fericit atmosfera plina de miresme imbietoare a bucatariei.
foto: Domus