x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cea mai buna solutie pentru blocurile ANL

Cea mai buna solutie pentru blocurile ANL

de Georgiana Teodorescu    |    25 Mai 2006   •   00:00
Cea mai buna solutie pentru blocurile ANL
ANL
La sfarsitul anului trecut, Agentia Nationala pentru Locuinte a lansat un concurs in vederea selectarii unor solutii la faza de studiu de fezabilitate pentru implementarea unor sisteme constructive flexibile eficiente din punct de vedere energetic si realizate cu tehnologii noi

Obiectul concursului ANL a fost achizitionarea celei mai bune solutii arhitecturale si structurale pentru realizarea de locuinte eficiente din punct de vedere al consumului energetic si la un raport optim cost-calitate. Premiul atribuit pentru concurs a fost castigat de SC ARHITECT STUDIO CN SRL, Bucuresti. Juriul a fost format din membri ai Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, membri ai ANL, ai Institutului National de Cercetari in Constructii, Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

SOLUTIA CASTIGATOARE


Pentru a raspunde corespunzator cerintelor temei de proiectare, firma castigatoare a adoptat solutia realizarii unor constructii de locuinte pe o structura metalica preuzinata, cu plansee prefabricate din B.A. si cu inchideri exterioare din panouri tip sandvis.
S-au realizat proiecte pentru constructii de locuinte S+P+2E+M, S+P+3E+M si S+P+4E, cu apartamente de 1, 2 si 3 camere.

DETALII TEHNICE


Structura este metalica din Europrofile laminate la cald si cu plansee realizate din panouri din beton armat prefabricate monolitizat pe reazeme. Inchiderea exterioara este realizata din panouri prefabricate montate in asa fel incat sa fie inlaturate puntile termice. Aceste panouri sunt realizate dintr-un schelet de tabla de 15 cm, doua starturi de OSB (placi aglomerate) si vata minerala rigida la mijloc.

Pentru cresterea eficientei, panoul exterior de finisaj este realizat din panele de aluminiu pe un pat de poliuretan ce se imbina intr-un sistem simplu de montaj. Acest sistem exterior realizeaza un transfer termic minimal mult superior cerintelor legislatiei in domeniu. Compartimentarile interioare sunt realizate din gips carton cu izolatie fonica din vata minerala si sunt prevazute suplimentar cu tabla pentru a preveni efractia.

AVANTAJE


Acest sistem asigura reducerea proceselor umede pe santier (doar infrastructura este din beton armat), viteza mare de executie indiferent de conditiile meteorologice, pe tot parcursul anului uzinarea subansamblelor si prefabricarea acestora in fabrica de case (structura, inchideri exterioare, compartimentari). Prin solutia adoptata se asigura toate cerintele si exigentele solicitate prin normativele si reglementarile in vigoare - rezistenta si stabilitate, siguranta in exploatare, siguranta la foc, igiena, sanatatea oamenilor, refacerea si protectia factorilor de mediu, izolatie termica si hidrofuga si economia de energie.

FLEXIBILITATE


Sistemul poate fi aplicat unei game mari de constructii de locuinte prin schimbarea modularii structurale, precum si altor programe social-culturale, administrative, invatamant, sanatate, industriale, adaptabile oricarei zone seismice sau climatice din Romania.
×