x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum se înmulțește aloe vera pentru a beneficia de mai multe plante

Cum se înmulțește aloe vera pentru a beneficia de mai multe plante

de Anastasia Paul    |    04 Aug 2023   •   21:45
Cum se înmulțește aloe vera pentru a beneficia de mai multe plante

Aloe vera este o plantă frumoasă, cu multe beneficii asupra sănătății, astfel încât unii dintre noi dorim să o cultivăm.

Aceasta poate fi înmulțită din butași de frunze sau prin divizare iar ambele metode sunt ușor de încercat acasă

Dacă ai deja un ghiveci cu aloe, de ce să nu încerci să obții mai multe? Este mai ușor decât te aștepți.

Există două metode utilizate frecvent. Una este prin împărțirea plantelor, iar cealaltă prin replantarea butașilor de frunze. Ambele operațiuni se  fac primăvara sau vara, când plantele sunt în perioada de creștere. Și, deoarece sunt atât de simple, sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru persoanele mai experimentate. 

Aloe vera poate dezvolta o mulțime de ramuri care pot fi apoi desprinse și replantate. Trebuie amplasate la lumină iar solul să fie umed până când acestea prind rădăcini și se stabilizează, scrie homesandgardens.com. 

Înmulțirea prin diviziune este cea mai ușoară modalitate de a obține mai multe plante iar frunzele de aloe sunt mici. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi întreaga plantă din ghiveci, apoi să separi cu atenție aceste ramuri, asigurându-te că fiecare secțiune are atașat un sistem radicular sănătos. Poți folosi un cuțit de grădină ascuțit și curat sau pur și simplu să îți folosești mâinile.

Ceea ce rrămâne poți să replantezi separa, în ghivece mai mici de compost potrivite pentru plante suculente. Trebuie udată puțin. 

Îi place lumina și căldura. Se adaugă îngrățăminte pentru plante de apartament în lunile calde și se udă atunci  câmnd pământul este uscat. Dăunătorii, precum afidele, sunt rareori o problemă. 

 

×
Subiecte în articol: aloe inmultire aloe vera