x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să câștigi mai mult timp liber și să îți sporești confortul

Cum să câștigi mai mult timp liber și să îți sporești confortul

24 Noi 2021   •   21:08
Cum să câștigi mai mult timp liber și să îți sporești confortul

Dacă îți dorești să profiți la maximum de timpul tău liber, să ai parte de confort și să te relaxezi mai mult, există anumite decizii pe care le poți lua ca să îți facilitezi viața de zi cu zi. Tot ce trebuie să faci este să îți stabilești prioritățile și bugetul, iar în funcție de nevoile tale, să acționezi conform planului. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți sporești confortul și să ai parte de mai mult timp liber.

Apelează la electronice și electrocasnice moderne

Electronicele și electrocasnicele de ultimă generație îți pot facilita viața de zi cu zi și te pot ajuta să câștigi mai mult timp liber pe care să-l petreci într-un mod plăcut. Când vine vorba de treburile casnice, de exemplu să faci curat, poți să apelezi la serviciile unui robot de aspirare, care va face toată munca în locul tău. De asemenea, o să îți prindă bine și un mop cu aburi, ca să te asiguri că locuința ta va arăta impecabil. În plus, dacă vrei ca hainele tale să fie uscate instant, ți-ar prinde bine o mașină de spălat cu uscător încorporat. Iar dacă nu ai chef să speli farfuriile, folosește o mașină de spălat vase. Pe de altă parte, poți să dotezi și bucătăria cu un multicooker, un cuptor cu microunde, o plită electrică, un espressor, un storcător sau un blender. Astfel, cu ajutorul acestor dispozitive vei câștiga timp prețios, pe care-l poți folosi să te relaxezi.

Un sistem de încălzire eficient

Dacă în sezonul cald aparatul de aer condiționat este de nelipsit, pe timpul iernii ai nevoie de un confort termic adecvat, iar în fiecare încăpere a locuinței tale să fie temperatura optimă, deci vei avea nevoie de un sistem de încălzire eficient. Așadar, în funcție de bugetul și de suprafața pe care o ai la dispoziție, o alegere potrivită în acest sens o reprezintă un model de termoseminee. Un astfel de sistem de încălzire asigură un confort termic superior, siguranță, dar și un plus estetic. Totuși, în prealabil, este indicat să îți termoizolezi casa, ca să eviți pierderile de căldură, deci, să nu ai parte de costuri suplimentare la facturi.

Un automobil personal

O mașină personală reprezintă o investiție utilă, pentru că îți va prinde bine în anumite situații. De exemplu, îți va facilita drumul spre muncă, mai ales în sezonul rece sau atunci când vremea este nefavorabilă. Dacă ești nevoit să faci cumpărături a căror greutate este una considerabilă, cu siguranță îți va fi de mare ajutor un portbagaj încăpător. La fel de bine, în cazul în care trebuie să te deplasezi pe distanțe lungi, fie din cauza unei urgențe, fie că vrei să pleci în vacanță sau să îți vizitezi rudele, nu va trebui să depinzi de alt șofer.

Un sistem de iluminat inteligent

Dacă simți nevoia de mai multă relaxare atunci când te afli acasă, poți apela la iluminatul inteligent. Mai precis, cu ajutorul unei aplicații mobile, poți seta intensitatea și culoarea luminii emise de becurile LED ca să îți creezi atmosfera perfectă pentru activitățile pe care dorești să le faci la momentul acela. În plus, astfel de corpuri de iluminat au avantajul că le poți programa să se aprindă în orice moment al zilei, ceea ce reprezintă un factor de securitate, pentru că hoții vor fi induși în eroare și vor presupune că te afli acasă, chiar dacă ești plecat în concediu sau la muncă.

 

Până la urmă tu știi cel mai bine ce îți dorești. Important este să iei deciziile potrivite pentru tine și pentru cei dragi, cu ajutorul cărora să câștigi mai mult timp liber, ca să te relaxezi și să ai parte de confortul pe care ți-l dorești.

 

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

×