x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum scapi rapid și eficient de furnicile din casă

Cum scapi rapid și eficient de furnicile din casă

de Anastasia Paul    |    26 Apr 2023   •   21:00
Cum scapi rapid și eficient de furnicile din casă

Primăvara și vara sunt perioadele din an când furnicile încep să -și facă simțită prezența în case. Însă cu produsele potrivite și câteva trucuri acestea pot fi scoase afară.

Deși suntem dornici să nu le facem rău micilor insecte, cunoscute pentru curățenia și hărnicia lor, nu suntem chiar încântați atunci când ne invadează spațiul de locuit, contaminează alimentele, ne enervează pe noi și animalele de companie. Astfel că este justificat să menținem totuși controlul în propriile locuințe.

De ce intră furnicile în case?
Furnicile vin în case în căutarea a trei lucruri de bază: hrană, apă și habitatul de cuibărit. Motivul principal pentru care ne trezim cu ele acasă este hrana, iar multe specii de furnici iubesc proteinele, dulciurile și grăsimile.

Dacă o furnică a găsit hrana potrivită, ea le va comunica acest lucru și celorlalte prin acidul formic pe care îi lasă în urmă. Iar asta va aduce multe alte furnici în cel mai scurt timp. 

Cum scapi de furnici
Este nevoie de trei acțiuni principale pentru a scăpa de furnici: acoperirea zonelor de acces, igienizarea și folosirea pesticidelor.

Etanșarea deschiderilor care permit intrarea furnicilor poate preveni invazia. Și cosmetizarea planetelor ornamentale, a copacilor din jurul caselor poate ajuta. Ramurile acestora pot servi drept căi de pătrundere în casă.  Este nevoie și de repararea pereților, a straturilor de protecție, a zonelor din jurul conductelor. 

Totodată, alimentele trebuie închise etanș. Furnicile se hrănesc în mod obișnuit cu firimituri de mâncare, picături lichide sau resturi de pe vasele murdare. La acestea  se adaugă și mâncarea animalelor. Robinetele care curg și apa stătătoare pot atrage furnicile. 

În ultimă instanță ar putea fi nevoie de utilizarea pesticidelor. Furnicile pot fi atrase cu un cub de  zahăr pe care se pune acid boric. 

De asemenea, pot fi folosite momeli cu gel în zonele ascunse. Momelile granulare se amplasează în curte iar pesticidele lichide generale, cum sunt spray-urile, pot fi aplicate la fundație pentru a le descuraja să pătrundă în casă.

Este însă important să nu le folosești direct pe furnici și nici să nu aplici produse chimice pe urmele lăsate de acestea. 

Remedii la domiciliu 

Majoritatea remediilor casnice sunt ineficiente, inclusiv uleiurile esențiale.

De ce sunt importante

Deși furnicile nu sunt de dorit în casa ta, acestea sunt benefice pentru mediu, așa că este recomandat să le lași să mișune în curte sau grădină. Furnicile sunt prădători și pot ține sub control multe insecte dăunătoare. 


 

×
Subiecte în articol: furnici