Lupta cu dăunătorii grădinii este una de durată în anumite cazuri. Amplasamentul, condiţiile de mediu, calităţile solului atrag anumiţi dăunători care provoacă daune însemnate unor culturi, strică gazonul şi atacă bulbii.
Cârtiţele şi coropişniţele provoacă daune importante atât în grădinile decorative, cât şi în cele utilitare. În unele cazuri, chiar şi animalele de companie pot să distrugă grădina. E drept că există aparate, soluţii lichide sau granule care să le alunge, dar acestea nu funcţionează mereu aşa cum ar trebui. Problemele pot să fie diverse şi este foarte supărător atunci când cumperi o soluţie şi ea nu are efectul aşteptat.
PROBLEME ŞI SOLUŢII
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să identificaţi corect problema cu care vă confruntaţi. Să vedeţi care sunt variantele de rezolvare şi care este cea mai bună pentru dumneavoastră. După ceea va trebui să găsiţi un furnizor serios de unde să cumpăraţi aceste soluţii şi să le folosiţi corespunzător. De exemplu, aparatele anticârtiţă funcţionează cu baterii şi au un capac care trebuie să se fixeze bine, aşa încât apa de ploaie să nu strice mecanismul care generează vibraţiile.
Soluţiile lichide au concentraţii diverse. Unele sunt tolerate de plante, altele nu. Riscaţi să vă stricaţi singuri grădina în lupta cu dăunătorii. Dacă aveţi copii mici, va trebui să fiţi foarte atenţi, pentru că în cazul lor pot să apară iritaţii sau alergii. Granulele au şi ele un mod anume de utilizare, dacă nu procedaţi ca la carte, şansele de reuşită sunt mici.
O BĂTĂLIE CONSTANTĂ
Există anumite amplasamente care sunt predispuse la atacul acestui tip de dăunători. Puteţi să faceţi o barieră din aparate anticârtiţă. Puteţi să protejaţi bulbii plantându-i în coşuri speciale. Puteţi să protejaţi rădăcinile pomilor tineri cu o împrejmuire deasă cu ţăruşi...
De fapt, puteţi pune fantezia la treabă şi să găsiţi alte nenumărate soluţii. Dar când veţi obosi va trebui să apelaţi la serviciile unei firme specializate.