x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa David Austin şi trandafirii săi

David Austin şi trandafirii săi

de Cornelia Constantin    |    25 Iul 2009   •   00:00
David Austin şi trandafirii săi
Sursa foto: /RHS

Cu o perioadă de înflorire încântător de lungă şi cu nenumărate varietăţi şi hibrizi, trandafirii sunt probabil cele mai iubite plante de grădină. În duete sau nu, ei sunt folosiţi pentru decorul grădinilor însorite cu rezultate deosebite.



În luna mai a acestui an, la deschiderea Chelsea Flower Show, David Austin a mai lansat câteva varietăţi simpatice de trandafiri. Pasiunea sa pentru roze este binecunoscută, la fel şi capacitatea de a obţine an de an noi varietăţi.

CEL MAI FRUMOS TRANDAFIR
Din seria trandafirilor englezeşti, cel mai reuşit este The Wedgwood, după cum recunoaşte chiar David Austin. În nuanţe delicate de roz, trandafirul este unul rezistent la temperaturi scăzute, cu parfum moderat (cu tentă fructată) şi plăcut, iar florile sunt duble sau semiduble. Are o capacitate deosebită de înflorire şi nu are sensibilităţi cunoscute la vreo boală anume sau la dăunători. Este rezistent şi atractiv. Lăstăreşte mult de la bază, ceea ce-i permite să fie crescut şi sub formă arbustivă.

ALTE FRUMUSEŢI NOI
Trandafirul Kew Gardens are flori albe, cu un singur rând de petale şi cu mijloc galben. Creşte sub formă de tufă laxă, iar florile sunt grupate pe vârful lăstarilor. Este un excelent companion pentru vedete în culori puternice şi cu flori de mari dimensiuni. Trandafirul Lady of Shalott are floare elegantă, bogată, în nuanţe de portocaliu roşcat, iar Tam o Shanter este de un roşu închis cu tente violete.

×
Subiecte în articol: mereu verde