x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decor de sezon: dovleci, Kalanchoe şi felinare

Decor de sezon: dovleci, Kalanchoe şi felinare

03 Noi 2007   •   00:00

Toată grădina a căpătat culoare ruginie şi doar crizantemele şi alte căteva frumuseţi tomnatice ne mai incăntă. De acum ne găndim cum să facem să decorăm terasa, balconul, grădina sau un colţ luminos de hol.

Toată grădina a căpătat culoare ruginie şi doar crizantemele şi alte căteva frumuseţi tomnatice ne mai incăntă. De acum ne găndim cum să facem să decorăm terasa, balconul, grădina sau un colţ luminos de hol. Putem să folosim tot felul de crenguţe, frunze, conuri, dovleci... Dar asta ştiţi! Haideţi să vedem cum putem să facem un aranjament care să-i bucure şi pe cei mici.

"Ingredientele"

Aveţi nevoie de căţiva dovleci nu prea mari, un coş de nuiele sau de un vas ca o tavă cu pereţii mai inalţi, frunze ruginii, felinare tradiţionale, dacă aveţi de unde să le procuraţi, şi căteva lumănări. Să nu uităm de ingredientul principal: Kalanchoe. Este o plantă suculentă pe care o cunoaşteţi şi o apreciaţi pentru faptul că infloreşte abundent şi nu necesită ingrijiri atente. In cazul de faţă, ea a fost aleasă pentru că are flori in culori calde, talia medie permite gruparea mai multor plante intr-un coş şi, nu in ultimul rănd, pentru că rezistă la temperaturi mai scăzute. Aşa cum sunt cele din această perioadă a anului.

Toamnă 100%

Chiar la intrarea in casă puteţi să amenajaţi un colţ in care toamna să-şi afişeze culorile splendide. Aduceţi un scaun vechi, aşezaţi pe el un dovleac şi presăraţi căteva frunze. Lăngă scaun amplasaţi alţi dovleci (nu mai mult de doi). Ei pot fi folosiţi ca atare sau ii puteţi decupa sub formă de felinar. Apoi luaţi două sau trei ghivece cu Kalanchoe şi aşezaţi-le in coşul de nuiele sau in "tăviţa" inaltă. Completaţi amenajarea cu felinare tradiţionale in care fixaţi lumănări scurte. La final mai presăraţi căteva frunze şi aveţi grijă ca văntul să nu răstoarne lumănările sau să vă provoace neplăceri. Puteţi să păstraţi acest colţ decorativ atăt timp căt şi vremea vă permite. Kalanchoe rezistă la frig şi brume uşoare, dar nu şi la ploaie. Cănd vedeţi că planta incepe să fie afectată, mutaţi-o in spaţii protejate. De asemenea, aveţi grijă la udare, pentru că in mod normal planta intră in repaus. Puteţi să tundeţi florile trecute sau maronite de ger.

Decorativ pentru maximum două luni

La momentul cănd vremea poate să strice plantele e bine să desfiinţaţi aranjamentul. Duceţi dovlecii la adăpost dacă nu i-aţi decupat - folosiţi-i la plăcinte gustoase. Dacă i-aţi decupat ca felinare ii puteţi lăsa pe copii să se bucure de ei, numai să aveţi grijă la lumănări. Coşul cu Kalanchoe se desfiinţează şi el - sunt mai uşor de ingrijit plantele in ghivece individuale.

×
Subiecte în articol: mereu verde