x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decorarea cu litere şi cifre

Decorarea cu litere şi cifre

de Georgiana Teodorescu    |    03 Oct 2009   •   00:00
Decorarea cu litere şi cifre

Declaraţiile de dragoste, citatele inspiratoare şi mesajele optimiste sunt efemere pe hârtie? Postarea acestora pe pereţi prin vopsire, lipire de post-it-uri sau amplasarea unor mici decoraţiuni în formă de litere sunt moduri ingenioase de a le păstra la vedere pentru mult timp.

Cuvintele inspiratoare sunt instrumentele de afecţiune utilizate de fiecare scriitor. Dacă folosim culori, imagini, obiecte care să ne dinamizeze şi să ne încarce cu energie pozitivă de ce nu am face-o şi cu ajutorul cuvintelor. Şi nu poate fi considerată o manifestare izolată a unor sensibilităţi personale, pentru că marile firme de design interior o aplică şi o promovează.

Există câteva tehnici de redare a acestor cuvinte pe pereţii locuinţei dumneavoastră. Prima este aceea a şabloanelor. Acestea cuprind toate literele alfabetului şi au parametri care vă permit să poziţionaţi la o distanţă şi înălţime corectă o literă faţă de cealaltă. Pentru un control total utilizaţi markere şi nu vopsea, care poate depăşi limitele exterioare. O altă metodă este aceea a literelor sau textelor din lemn prefabricate pe care le puteţi suspenda sau amplasa pe etajere.

Puteţi scrie atât pe verticală, cât şi pe orizontală cuvinte precum bucurie, speranţă, karma, bunătate, optimism, deschidere, experienţă etc., cuvinte care să vă binedispună şi să transpună credinţele şi principiile dumneavoastră.

O a treia metodă este aceea a pergamentului scris şi aplicat pe perete cu adezivi utilizaţi pentru lipirea tapetului. Înrămarea acestuia va da un aer elegant şi impunător. Acest tip de text este des întâlnit în biblioteci, birouri sau săli de întâlniri, unde citate sau învăţături ce aparţin personalităţilor lumii sunt imortalizate. Dacă sunteţi adeptul stilului psihedelic, atunci utilizaţi un tapet cu litere, cifre şi texte aleatorii de diferite mărimi care descriu o formă repetitivă, efectul iluzoriu de mişcare fiind atins.

CAMERA COPIILOR
Copiii au o capacitate mult mai mare de înmagazinare a informaţiei din mediul înconjurător. Astfel amplasarea literelor în camera acestora poate fi atât decorativă, cât şi educativă.
Dacă decoraţi pereţii copilului cu personaje din desene animate sau de poveste puteţi adăuga şi texte explicative. Pentru a facilita procesul de învăţare achiziţionaţi o tablă magnetică cu literele alfabetului şi cifre. Identificarea de către copii a studiului cu jocul va fi distractivă.

În cazul în care aveţi un mobilier tern şi doriţi să îi daţi un aer vintage puteţi să aplicaţi un text pe suprafaţa acestuia. Realizaţi pentru blatul biroului un şablon cu un citat favorit din domeniu studiat sau un hobby. 

 

Aplicaţi o vopsea-spray neagră. După uscare plasaţi deasupra blatului un geam pentru a proteja textul. Pentru mobilierul de lemn se pot folosi hârtie şi creioane de transfer. Textul care se imprimă pe suprafaţa lemnului are o amprentă texturată, peste care se poate aplica un lac de protecţie. Post-it-urile permanente pot fi de mare folos pentru dulapurile din bucătărie, fie că denumiţi conţinutul fiecărui dulap, sau scrieţi câteva cuvinte legate de arta culinară.

Mai nou pentru mese şi blaturi se pot imprima imagini şi texte luminoase care au capacitatea de a lumina până la opt ore în întuneric, precum obiectele fosforescente sau pot să lumineze puternic în momentul expunerii acestora sub acţiunea lămpilor UV cu lumină neagră.
Astfel, masa va deveni punctul de atracţie al întregii camere. Imaginile şi textele utilizate pentru gravare pe blatul de sticlă al mesei nu sunt standard, alegerea aparţinându-vă.

Nu doar pereţii sau mobilierul de mari dimensiuni pot fi decoraţi. Patricia Urcuiola este un designer internaţional cunoscut pentru modele originale de covoare confecţionate. În colecţiile acesteia puteţi găsi câteva modele cu texte şi cuvinte. Mai mult, există până şi obiectele sanitare cu texte gravate promovând mesaje
optimiste.

TEXTE LUMINOASE
Deşi utilizate iniţial în restaurante şi cluburi, textele luminoase conectate la sursa de electricitate sunt întâlnite şi în locuinţe.
Acestea sunt perfecte pentru înlocuirea unei lămpi uzuale şi crearea unei atmosfere dinamice. Uşor de amplasat, le puteţi utiliza pentru o petrecere pe terasă, în camera copilului sau în living.

Culorile tari precum galben-lemon, verde-apple, orange-solar, blue-ciel şi pink-fuchsia vor adăuga un aer fresh încăperii.

 

Sfat
Atunci când alegeţi cuvinte puţine pentru decorarea pereţilor încercaţi să nu le folosiţi în relaţie cu încăperea în care sunt scrise, de exemplu "mănâncă sănătos" în bucătărie sau "relaxează-te" în dormitor. Este de la sine înţeles şi fără un mesaj vizual. Însă puteţi scrie în bucătărie o reţetă unică folosită doar în familia dumneavoastră sau un citat interesant despre prietenie şi dragoste. Pentru a transcrie impecabil pe perete textele vă puteţi ajuta de un video proiector. Precizia acestuia va elimina măsurătorile şi şabloanele utilizate în mod obişnuit.

×
Subiecte în articol: cifre decorarea idei pentru casa ta litere