x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoraţiuni surprinzătoare cu vase şi flori

Decoraţiuni surprinzătoare cu vase şi flori

de Cornelia Constantin    |    31 Iul 2008   •   00:00

Deşi timpul pare că a intrat în sac, sînt oameni care mai găsesc cîteva momente pe care să le folosească pentru propria bucurie. Tot ei alocă sume importante achiziţionării de obiecte şi plante de colecţie

Deşi timpul pare că a intrat în sac, sînt oameni care mai găsesc cîteva momente pe care să le folosească pentru propria bucurie. Tot ei alocă sume importante achiziţionării de obiecte şi plante de colecţie. Adesea, ele sînt aduse din afara ţării cu multe străduinţe


Sînteţi pasionaţi de decoraţiuni şi de flori în egală măsură? N-aţi reuşit pînă acum să le combinaţi în aşa fel încît să obţineţi efecte deosebite? Iată cîteva propuneri, care ar putea să vă ajute. Înainte să trecem la treabă, avem cîteva sfaturi: evitaţi aranjamentele încărcate, care să presupună prea multe culori sau care să necesite o îngrijire laborioasă, pentru că este foarte posibil să nu aveţi timpul necesar pentru acest lucru.

 

O combinaţie originală

O măsuţă de colecţie, cîteva vase moderne şi o mască pentru un ghiveci cu Ficus pumila. Iată ingredientele de care aveţi nevoie pentru a crea aranjamentul alăturat. Vasele şi masca pentru ghiveci pot fi din ceramică fină, dar, dacă nu găsiţi ce vă trebuie, puteţi să improvizaţi şi cu vase din sticlă. Masa şi ghiveciul cu Ficus care generează un contrast atît de frumos vă vor solicita atenţia periodic, dar fără să vă consume din timp. Planta nu are nevoie decît de lumină naturală şi de puţină apă din cînd în cînd. Totuşi, merită să fiţi atenţi la drenaj – folosirea măştii pentru ghiveci riscă să ducă la acumularea nedorită de apă şi rădăcinile să putrezească.

Dacă sînteţi un fan al orhideelor, puteţi să încercaţi un aranjament neobişnuit, însă planta va fi cam dificil de îngrijit. Construiţi din crengi uscate un suport precum cel din imagine, prindeţi-l cu clipsuri speciale şi aşezaţi orhideea în interior pe un pat de muşchi sphagnum. Indicat ar fi să sprijiniţi aranjamentul pe o tăviţă.

Planta va necesita udare destul de frecventă în perioada caldă din an şi pulverizări cu apă aproape zilnice. În lipsa ghiveciului obişnuit şi a substratului de scoarţă, planta va trebui să-şi compenseze necesarul de apă prin pulverizare sau cufundarea muşchiului în apă, urmată de scurgere. 

 

Vase ciudate şi flori pe măsură

O colecţie de vase nu poate fi pusă în valoare decît dacă este combinată cu nişte plante cel puţin la fel de ciudate. Folosite tot sub formă de măşti, eventual pe durată scurtă, vasele pot găzdui Gypsophila şi Ceropegia sandersonii. Dacă de prima plantă aţi auzit, pentru că se foloseşte adesea pentru buchete, a doua reprezintă o noutate.

De fapt, trebuie să vă spun că ea nu este accesibilă pe piaţa noastră în nici un fel. Comercianţii noştri n-o consideră interesantă, deci n-o importă şi n-o pun în valoare. Însă, condusă şi îngrijită corespunzător, planta va avea flori gălbui-verzui, stelate.

×
Subiecte în articol: mereu verde