x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Design „made in Turkey”

Design „made in Turkey”

de Georgiana Teodorescu    |    03 Mar 2011   •   16:27
Design „made in Turkey”

Ca o concluzie clară a faptului că ramura amenajărilor de interior este în plină dezvoltare şi că nevoia de frumos este o tendinţă general valabilă, suntem surprinşi din ce în ce mai des să descoperim designeri, colecţii de mobilă sau decoraţiuni dintre cele mai rafinate venind din ţări necunoscute până acum în sfera designului modern.

Cu o experienţă de mai bine de 15 ani, Ilio, este o companie turcească specializată în design de produs, având un trecut plin de succes şi un viitor promiţător. Câştigătoare a numeroase premii internaţionale, compania creează piese originale, imaginaţia designerilor brandului îmbinând creativitatea cu simţul estetic, o intuire a direcţiei stilistice în care amenajările contemporane merg.

Departe de orice clişeu orientalist, creaţiile reflectă arta de a trăi în manieră modernă.

Sursa de inspiraţie a brandului o constituie natura, obiectele uzuale capătă o nouă înfăţişare şi te trimit într-un spaţiu purist, stilizat. Fiecare element al colecţiei este impregnat cu o identitate artistică unică, are o poveste aparte.

Ei propun o bogată colecţie de seturi de pahare. Seriile sunt compuse din pahare de diverse forme şi mărimi. Cu o neregularitate încântătoare, fiecare are un rol unic în interiorul setului. Paharele de cristal apar ca o colecţie de celule individuale care se combină într-un grup în mod armonios, aparţinând unei singure familii. Elementele de veselă sunt şi reale elemente decorative cu forme inovatoare. Farfurii de forma unui ou care sunt ideale pentru servirea unor delicatese asiatice, sau farfurii pătrate cu capac, sunt noile propuneri oferite de compania turcească.

Mobilierul este, de asemenea, fascinant, prin diferitele sale forme şi multiplele întrebuinţări. Colecţia cuprinde scaune şi fotolii tapiţate asemănătoare unor roci, având o structură dinamică şi un sistem de rotire pentru a fi poziţionat în mai convenabil unghi. În aceeaşi manieră este constituit setul de componente ce pot fi utilizate ca un sistem de rafturi, dar şi individual, ca scaune sau măsuţe de cafea.

Şi ei, alaturi de alte firme deja consacrate ne amintesc că detaliile de calitate sunt cele care fac diferenţa.

×
Subiecte în articol: design mobilier pahare