x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori în dar de Valentine’s Day

Flori în dar de Valentine’s Day

de Cornelia Constantin    |    12 Feb 2009   •   00:00

Iarăşi sunteţi în impas? Nu ştiţi ce să cumpăraţi în dar pentru iubita sau soţia dumneavoastră de Valentine's Day? Nici preţurile nu le cunoaşteţi prea bine, dar aţi vrea o floare de care să se bucure mai multă vreme? Inspiraţi-vă din sfaturile noastre!



Înainte de toate gândiţi-vă la doamna din viaţa dumnea­voastră: ce anume îi place? Este o persoană care poate petrece mai mult timp acasă sau este aproape toată ziua la serviciu? Îi plac florile frumoase sau cele simplu de îngrijit.  Sau şi una şi alta? Aveţi mai multe variante, majoritatea la preţuri decente.

CÂTEVA PROPUNERI
Kalanchoe este o plantă simpati­că, accesibilă şi puţin pretenţioasă. Plantele mici se vând chiar şi la 4-5 lei bucata, iar gama cromatică este una generoasă. Ba mai mult, de anul trecut au intrat pe piaţă şi varietăţi cu flori duble, foarte frumoase. Plantele mature costă 10-15 lei, iar aranjamentele cu mai multe exemplare şi elemente decorative pot să ajungă şi la 35 de lei. Orice varian­tă aţi alege, sigur merită. Au nevoie de soare pentru o înflorire bogată, ghivece nu prea mari şi udare moderată. Pot să fie chiar şi neglijate o vreme fără urmări catastrofale.

Violetele pot reprezenta şi ele un dar frumos pentru doamne. Sunt plante de pervaz prin excelenţă, au nevoie de expuneri semi-umbrite, udare mode­rată, drenaj bun şi îngrăşământ pe perioada caldă a anului. Preţurile încep de la 6,5 lei şi pot ajunge până la 25 lei pentru plante mature sau aranjamente. Cele mai bune preţuri le găsiţi în hypermarket-urile cu raion de grădinărit.

Begoniile pot fi chiar spectaculoase dacă aveţi şansa să achiziţionaţi va­rietăţi de fimbriata. Şi cele elatior sunt elegante şi chiar accesibile. Preţurile pot ajunge până la 20-22 lei exemplarul înflorit abundent. Despre begonii e bine să ştiţi că nu le place deloc soarele, nu se udă pe frunze şi din cauza ră­dăcinilor fragile şi mici se udă moderat şi numai când se usucă pământul la suprafaţă. Grijă mare la făinare (boală fungică). După înflorire, plantele se tund.

Mai sunt şi alte nenumărate flori numai bune pentru această ocazie: azalee (5-70 lei), camelii (30-120 lei), orhidee (15-250 lei), bulboase de primăvară (5-30 lei), schlumbergera (8-150 lei) etc. Toate sunt frumoase, însă ce contează este să cumpăraţi ceva care să bucure. Când porniţi la cumpărături trebuie să ştiţi ce ar bucura-o cel mai mult pe "Valentina" dumneavoastră.

×
Subiecte în articol: mereu verde