x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori parfumate şi multicolore

Flori parfumate şi multicolore

de Cornelia Constantin    |    12 Sep 2009   •   00:00
Flori parfumate şi multicolore
Sursa foto: /FD Marketing

Chiar dacă temperatura a mai scăzut un pic, grădinile sunt la fel de frumoase. Mai mult, respiră bucuroase că au scăpat de soarele arzător. Vreme de aproximativ 2 luni de acum înainte unele plante vor creşte şi vor înflori abundent.

Iată că treptat ne apropiem de toamnă şi începem să ne întrebăm cât timp mai putem lăsa florile afară şi mai ales care dintre ele sunt mai rezistente la frig şi care nu.

REGINA NOPŢII
Pentru iubitorii florilor obţinute din seminţe, dar mai ales pentru cei care adoră florile parfumate, Nicotiniana, sau popular Regina nopţii, este alegerea potrivită. Chiar dacă seminţele nu sunt larg răspândite la noi pe piaţă, planta poate fi cumpărată primăvara sub formă de răsad la preţuri acceptabile. Gama cromatică este una largă, dar se crede că cele mai parfumate sunt varietăţile cu flori albe de Nicotiniana. Ea se plantează în grădină în grupuri numeroase sau în straturi mixte, cu plante relativ înalte.

Creşte ca o tufă cu tulpini înalte de până la 1 m şi atrage atenţia pe înserat sau în zilele noroase datorită parfumului intens. Pentru că mulţi şi-au dorit s-o planteze în jardiniere, dar era destul de dificil din cauza taliei înalte, s-au obţinut şi hibrizi scunzi, cu tulpini de numai 20 cm. Toate varietăţile cresc frumos în pământ fertil şi moderat de umed, în amplasamente cu soare dimineaţa şi umbră în restul zilei. Ca principiu, ele se feresc de soarele puternic al amiezii. Ele pot sta înflorite până în octombrie, dacă temperatura nu scade prea mult.

LANTANA
Este o plantă de terasă prin excelenţă. Creşte destul de repede în sezonul cald, răspunde bine la tunderi, culorile variază de la alb până la cel mai intens mov sau grena pe care îl cunoaşteţi. Este tolerantă la variaţiile de temperatură şi înfloreşte abundent de primăvară şi până toamna. Iată aşadar două flori atractive cu care puteţi popula grădina, terasa şi balconul până toamna târziu. Ele sunt rezistente în cazul unor boli sau dăunători, precum şi în privinţa solului folosit.

×
Subiecte în articol: mereu verde