x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori şi modă in sera Societăţii Horticole Regale din Wisley

Flori şi modă in sera Societăţii Horticole Regale din Wisley

06 Sep 2007   •   00:00

Dacă aţi crezut că moda şi florile se intrepătrund doar cănd vine vorba de imprimeuri florale, v-aţi inşelat. Iată mai jos cum ştiu britanicii să se bucure de ambele domenii in acelaşi timp

Dacă aţi crezut că moda şi florile se intrepătrund doar cănd vine vorba de imprimeuri florale, v-aţi inşelat. Iată mai jos cum ştiu britanicii să se bucure de ambele domenii in acelaşi timp

Despre deschiderea oficială a serei Societăţii Horticole Regale de la Wisley (Marea Britanie) v-am mai povestit. Ce nu ştiţi insă este faptul că in ziua cu pricina a avut loc şi o altfel de paradă a florilor. Patru manechine au defilat pe aleile serei, atent amenajate, imbrăcate nu aşa cum v-aţi fi aşteptat - in haine cu imprimeuri florale - ci in vestimentaţii care imită aspectul unor flori precum: nuferii, orhideele (phalaenopsis), dracaenele şi strelitziile.

Personajele

A fost uşor de recunoscut nufărul cu frunza sa uriaşă. Chiar dacă a fost unul plin de fantezie. Florile graţioase ale orhideei phalaenopsis au atras prin combinaţia de grena şi nuanţe de verde. Ceva mai greu a fost să indentificăm celelalte două "personaje", dar am reuşit: strelitzia - o plantă impresionantă prin combinaţia de culori puternice (albastru, oranj) şi dracaena, pe care noi o ştim doar ca plantă decorativă prin frunze. Trebuie să ştiţi că in locurile de origine ea produce şi flori, ca nişte ciorchini compacţi de culoare grena.

Modele, materiale şi culori

Pentru că s-a mers pe ideea de strălucire, materialul ales a fost satinul, fixat la bază pe crinolină. Rochiile sunt toate elegante, in culori puternice şi indrăzneţ combinate. Elementele stilizate sunt de obicei aşezate pe cap sau pe umăr, dar in armonie cu restul vestimentaţiei. Fiecare rochie are un element unic: frunza de nufăr care maschează talia, bretea cu flori rare de dracaena, florile de orhidee presărate practic pe umăr şi frunza rigidă a strelitziei.

×
Subiecte în articol: mereu verde