De cele mai multe ori pentru terenurile cu denivelări sau pante neregulate opţiunea cea mai la îndemână este să gazonăm întreaga zonă, şi să ne concentrăm atenţia asupra zonei cu teren plat unde amenajarea unei grădini este mai puţin costisitoare. În cazul de faţă terenul prezintă o pantă abruptă de peste 60% declivitate şi o suprafaţă de 35 m2 (67 m2 de la începutul pantei). Amenajarea unui astfel de spaţiu este dificilă, deoarece necesită rigole de drenare a apei pluviale, o scară de acces şi vegetaţie care rezistă la umbră pe o perioadă mare din zi.
Prima fază a proiectului a constat în stabilizarea terenului cu ajutorul unei plase împletite din sârmă zincată care opreşte alunecarea pământului, dar care permite creşterea pe suprafaţa acestuia a gazonului. Tot pentru această fază s-a decopertat pământul de la suprafaţă şi s-a înlocuit cu unul fertilizat cu compost natural. Rigolele s-au realizat la baza pantei pentru a prelua tot volumul de apă din timpul ploilor, cu scopul de a evita inundarea terenului plat de la bază.
Pe parcursul celei de-a doua faze s-a turnat scara, s-a pavat zona de relaxare, s-a ridicat gardul cu brâu din beton şi pereţi din lemn, s-au branşat la electricitate corpurile de iluminat, a fost instalată fântâna pe panta naturală a terenului şi s-a racordat fântâna arteziană circulară (cele două folosesc aceeaşi pompă hidraulică).
Ultima fază a proiectului s-a focusat pe elementele vegetale nou plantate printre care Paethenocissus Quinquefolia, Paraguay Nightshade, Lagerstroemia Indica, Hyophorbe Lagenicaulis, Sagina Sabulata, precum şi pe amplasarea mobilierului (o bancă din lemn masiv flancată de două vase mari din ceramică şi o masă cu trei scaune pentru zona de dining şi relaxare).
Chiar dacă lucrările tehnice au fost mai costisitoare pentru acest tip de grădină, spectaculozitatea pantei şi a fântânii fac din acest loc unul special, personalizat şi dinamic.