x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei imobiliare

Idei imobiliare

21 Iul 2005   •   00:00

Solutii inteligente pentru cartiere rezidentiale si minicartiere


Numarul cartierelor rezidentiale si cel al minicartierelor creste pe zi ce trece. Proprietarii acestor locuinte doresc ca, o data cu achizitionarea acestora, sa beneficieze de toate utilitatile posibile, astfel incat marii antreprenori si investitori interesati in construirea acestor proiecte trebuie sa tina cont de nevoile de conectivitate ale beneficiarilor si sa aiba in atentie, inca din faza de proiectare, infrastructura de comunicatii.

Ne putem imagina ca locatarii noului cartier vor dori sa utilizeze cel putin un telefon si sa poata beneficia de televiziune prin cablu. Oricare dintre cele doua retele (de telefonie si/sau cablu TV) constituind un posibil suport pe care poate fi livrat si serviciul de Internet.

Chiar daca noile tehnologii IT&C bazate pe Internet pot satisface nevoile oricarui viitor locatar, o abordare mai larga, la nivel de grup, rezolva cu succes aceleasi nevoi, reducand semnificativ costurile de instalare si numarul echipamentelor necesare realizarii infrastructurii.

De asemenea, o solutie colectiva care presupune impartirea resurselor intre comunitari reduce cu mult costurile pe care, altfel, fiecare dintre cei interesati ar trebui sa le plateasca.

Solutia pe care o propunem porneste tocmai de la premiza existentei Internetului, care dezvolta in continuare o multime de aplicatii orientate spre sporirea inteligentei si confortului caselor in care locuim.

Daca luam ca referinta un minicartier, putem oferi servicii intercomunitare care asigura:
  • Transfer de date gratuit intre membrii co- munitatii ;
  • Convorbiri video/voce (video-conferinta), telefonie prin internet (VoIP) ;
  • Supraveghere video cu sunet si alarmare prin telefonie mobila sau e-mail ;
  • Centrale telefonice interconectate la Inter- net;
  • Sisteme de control acces;
  • Automatizari pentru centrale termice, ilu- minat, hranitoare automate pentru animalele de casa, sisteme de supraveghere pentru copiii mici ;
  • Televiziune cu circuit inchis etc.

    Marele castig al acestui tip de solutii este acela ca permite controlul asupra resurselor de la distanta. Spre exempu, seara, cand plecati de la serviciu spre casa, puteti porni centrala termica si aprinde luminile exterioare. Daca sunteti plecat din localitate, puteti primi via e-mail sau chiar pe telefonul mobil imagini de acasa etc.

    Un alt avantaj il constituie usurinta cu care se instaleaza aceste facilitati. Nu sunt necesare amenajari speciale, fiind suficiente cateva minute pentru a determina solutia ideala pentru dumneavoastra.

    Nu in ultimul rand, pretul acestor solutii este din ce in ce mai accesibil, fiind nesemnificativ in comparatie cu pagubele pe care le poate genera lipsa lui.

    Asa cum am amintit, toate aceste aplicatii pot fi interconectate. De exemplu, sistemele cla- sice de alarma se pot interconecta cu sis- temele video de supraveghere.

    Astfel, dumneavoastra puteti primi o notificare telefonica din partea sistemului de alarma, care va spune ca este un eveniment la garaj (de exemplu), iar sistemul de suprave- ghere video incepe automat inregistrarea de imagini a respectivei zone.

    In acest mod, vazand imaginile, puteti decide daca trebuie sa interveniti sau este doar o alarma falsa. De asemenea, aceste imagini inregistrate de sistemul de supraveghere video pot ajuta la identificarea eventualilor infractori.

    In concluzie, toate aceste aplicatii sunt la indemana, internetul fiind un mediu extrem de facil, astfel incat putem retine si oferi cele mai bune solutii pentru confortul si siguranta dumneavoastra.

    Sorin Silion, C-BIT SOLUTIONS SRL
    www.c-bit.ro
    www.supraveghere-video.ro
    sales@c-bit.ro
  • ×