x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Înmulţirea la Nicotiniana

Înmulţirea la Nicotiniana

de Cornelia Constantin    |    26 Sep 2009   •   00:00
Înmulţirea la Nicotiniana
Sursa foto: /

Utilizată cu succes în grădină, în jardiniere şi ghivece, precum şi în aranjamente cu efect pe verticală, Nicotiniana este o plantă mai îndrăgită decât ne-am aşteptat. Iată alte informaţii despre ea. De această dată despre cum s-o înmulţiţi.



Am revenit la Nicotiniana la cererea dumneavoastră. Aşadar, dacă doriţi să aveţi această plantă în grădina dumneavoastră sau să o folosiţi pentru a decora ghivece mari şi jardiniere puteţi să începeţi fie să culegeţi seminţe de la plantele deţinute deja, fie să căutaţi pachete cu seminţe în magazinele de specialitate. E posibil să nu le găsiţi decât în primăvară sau e posibil să le puteţi cumpăra de acum, dar să aveţi dificultăţi de păstrare a capacităţii lor germinative. Teoretic, seminţele rămân valabile 4 ani de la momentul culegerii lor, însă, dacă sunt păstrate în condiţii improprii (căldură excesivă, umiditate etc.), ele nu se mai pot folosi pentru că nu mai răsare nimic din ele.  

SEMINŢE ŞI PROPAGATOARE

Cei mai mulţi dintre dumneavoastră iubesc florile, dar nu deţin sere sau alte spaţii protejate pentru plante. Şi atunci ce-i de făcut? Un propagator vă poate fi de mare ajutor. Este de fapt o tăviţă din plastic cu separatoare şi cu capac transparent care permite aerisirea spaţiului interior în mod eşalonat. Ele se pot folosi cu succes pentru multe feluri de seminţe. Când le găsiţi în comerţ, cumpăraţi-vă măcar unul. Sigur vă va fi de ajutor. Atunci când plăntuţele încolţite au deja 4-6 frunze este momentul repicării. Este un moment delicat în viaţa unei plante pentru că necesită rărire pentru a avea spaţiu de creştere, dar în egală măsură e încă sensibilă la schimbări majore. Cu multă grijă din partea dumneavoastră şi materiale adecvate le veţi trece peste acest moment delicat: manevrare atentă, sol permeabil şi cu drenaj bun, lumină naturală şi căldură adecvată. Umiditatea moderată este foarte importantă, atât la rădăcină, cât şi în spaţiul de creştere (în aer). E posibil să aveţi nevoie de un pulverizator.

×
Subiecte în articol: mereu verde