x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Inovaţie şi progres tehnologic pentru camera bebeluşului (II)

Inovaţie şi progres tehnologic pentru camera bebeluşului (II)

de Alina Iancu    |    13 Feb 2010   •   00:00
Inovaţie şi progres tehnologic pentru camera bebeluşului (II)

O dată ce a venit pe lume, bebeluşul este cea mai importantă sau poate singura prioritate a părinţilor.
Săptămâna trecută v-am prezentat o selecţie a celor mai noi produse aflate pe piaţă, destinate siguranţei si stimulării nou-născuţilor. Aşa cum am promis, revenim în numărul acesta cu produse care vă ajută să vă creşteţi puiul mai uşor şi mai bine.

Pentru că am aflat că cei mai mulţi părinţi "îşi pierd capul" când vine vorba despre primul copil, în sensul că pur şi simplu sunt luaţi prin surprindere de mulţimea de produse dedicate lui, am încercat să construim în aceste două articole o listă cu cele mai noi şi utile produse care se găsesc pe piaţă la acest moment.

Este doar o trecere în revistă a lor, ca titlu informativ, o documentare prealabilă dacă vreţi, pentru ca atunci când porniţi la cumpărături dedicate camerei lui să ştiţi la ce să vă uitaţi şi ce anume "ştiu ele să facă".

5551-113721-lampadeveghedelachicco.jpg

Am realizat şi noi un mic shopping în acest sens. Preţurile sunt doar unele orientative, ele variind de la firmă la firmă, în funcţie de calitate, caracteristici, brand.

Mare grijă însă, pentru că după cum multe mămici care au trecut deja prin experienţa primului nou-născut ne-au spus-o, o să fiţi tentaţi/tentate să nu vă uitaţi nici în stânga, nici în dreapta când vine vorba despre dat bani pe produse pentru bebe! Veţi constata ulterior că au fost inutile multe dintre cele cumpărate, aşa încât cel mai bine este să vă gândiţi de două ori înainte şi eventual să vă sfătuiţi cu o prietenă sau o rudă care a trecut prin asta. Cu siguranţă o să vă taie elanul prin argumente corerente.

ÎNGRIJIRE DE LA A LA Z
Printre produsele la care noile mămici apelează constant se numără cântarul şi termometrul, care cu timpul au căpătat caracteristici noi şi inovative.

Cântarul electronic este realizat în formă ergonomică şi depistează variaţii de greutate începând de la 10 grame, ceea ce vă permite să cântăriţi micuţul încă din primele zile de viaţă. De asemenea, beneficiază de un program antivibraţii cu ajutorul căruia poate cântări cu exactitate chiar şi în cazul în care copilul se mişcă. Afişajul LCD permite citirea rapidă a greutăţii care poate fi memorată în sistemul cântarului.

Termometrul măsoară emisiile de căldură de la nivelul frunţii bebeluşului în infraroşu şi le converteşte în grade Celsius sau Fahrenheit în funcţie de cum îl programăm. Pentru măsurarea temperaturii nu trebuie să deranjăm copilul nici măcar în timpul somnului, aceasta putând fi făcută de la o distanţă de 5-25 mm de fruntea bebeluşului, iar pentru temperaturile care depăşesc 37,5°C, termometrul beneficiază de memorie şi semnal acustic", spune Mariana Pavel, director de comunicare la Paralela 45 Turism SRL, unic importator şi distribuitor al produselor Chicco în România.

Umidificatorul vă ajută să îndepliniţi una dintre cele mai importante condiţii necesare pentru menţinerea sănătăţii unui nou-născut: aerisirea camerei. Dotat cu filtre speciale, care nu au nici un impact asupra micuţului, umidificatorul asigură o curăţare constantă a aerului.

Biberoanele şi accesoriile folosite pentru hrănire trebuie sterilizate după fiecare utilizare. Prea bine cunoscuta metodă de fierbere a biberoanelor are un rival de temut. Anume sterilizatorul electric, care foloseşte vapori de apă pentru a steriliza rapid, fără alte soluţii dezinfectante.




Deşi nu este un obiect pe care trebuie să îl ai neapărat, produsul "lampa de veghe" se poate dovedi o invenţie utilă. Pe lângă faptul că te ajută să îţi supraveghezi micuţul mai uşor pe timpul nopţii, are şi numeroase alte funcţii.

5551-113724-lampadeveghedelaejunio.jpg

Redă melodii sau sunete din natură, înregistrează vocea mamei şi se activează automat atunci când bebeluşul plânge. Mihaela Şerban, director de achiziţii la www.ejunior.ro, spune că "o lampă de veghe poate avea funcţie antiţânţari, cu dispozitiv de ultrasunete folositor mai ales pe timpul verii, şi poate fi dotată cu senzor de iluminare ce acţionează atunci când se lasă întunericul.

Deci, o lampă de veghe răsfaţă copilul şi-l protejează în cazul insectelor, garantând astfel liniştea unui somn pe măsură, însă necesitatea acestui obiect rămâne la aprecierea fiecărei mămici.

Tot din gama accesoriilor opţionale face parte şi perna pentru alăptare, utilă atât pentru bebeluş, căruia îi conferă un maximum de confort în timpul hrănirii, cât şi pentru mamă.

5551-113725-pernutapentrualaptarede.jpg

Forma ergonomică a pernei dă voie mamei să îşi elibereze braţele, umerii şi vertebrele cervicale, ceea ce duce la reducerea tensiunii lombare.

BĂIŢĂ ŞI UN SOMN LINIŞTIT
Specialiştii în producţia produselor pentru nou-născuţi vin cu produse inovative şi în cazul pătuţurilor, saltelelor şi măsuţelor pentru înfăşat. Pentru cei mai mulţi dintre ei, un pătuţ bun trebuie să ofere micuţului siguranţă şi confort şi trebuie să dea voie mamei să aibă acces uşor la copil.

5551-113722-patutpliantmuzicaldela.jpg

În funcţie de firmă, pătuţurile pot fi dotate cu masă pentru înfăşat, unitate muzicală acţionată fie prin telecomandă, fie atunci când copilul plânge, carusel sau arcade cu jucării. Dacă vreţi să economisiţi, o variantă ar putea fi "pătuţul transformabil care are în prelungire o comodă pentru depozitare, dar care poate fi folosită în acelaşi timp şi pentru înfăşat.

Pe lângă utilitatea din primii ani de viaţă ai bebeluşului, acestea au avantajul că pot fi folosite pe termen mai lung: comoda se detaşează, devenind corp de mobilier de sine stătător, în vreme ce pătuţul devine pat junior, în care copilul poate dormi până pe la 10-12 ani", spune Mirela Ciontu, administrator la Baby Design.

Un somn de calitate nu înseamnă numai un pătuţ bun, ci şi o saltea pe măsură, coloana vertebrală a bebeluşilor fiind fragilă şi putând fi afectată în cazul folosirii unei saltele neadecvate. Cele mai indicate sunt saltelele din fibră de cocos sau din memory foam, care iau forma corpului şi îşi revin imediat ce încetează să mai fie folosite.

În acelaşi timp, salteaua trebuie să fie antialergică, antibacteriană, antiacarieni şi antiperspirantă. Mai puteţi opta pentru saltelele reglabile care menţin copilul în poziţia corectă şi care sunt echipate cu dispozitive electronice care stimulează bătăile inimii şi care se opresc automat după 20 de minute de funcţionare.

Măsuţa pentru înfăşat devine tot mai căutată de proaspeţii părinţi, chiar dacă puţini sunt cei care o folosesc în sensul strict al denumirii ei. Ataşată de cele mai multe ori de o comodă care păstrează totul la îndemână, măsuţa trebuie să aibă o înălţime adecvată, care să îi ofere mamei confort maxim atunci când îşi îmbracă puiul. Salteluţa este prevăzută cu margini de siguranţă si are aceleaşi proprietăţi ca şi salteaua pentru pătuţ. Măsuţa de înfăşat poate să aibă sub saltea şi cădiţă de baie prevăzută cu furtun de scurgere.

×
Subiecte în articol: parerea mea