x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mese care pun în valoare bonsaii

Mese care pun în valoare bonsaii

de Cornelia Constantin    |    16 Oct 2008   •   00:00

CONSTRUITE SPECIAL PENTRU EI
Pentru unii dintre noi, bonsaii sunt nişte curiozităţi şi interesul se limitează la a-i privi atunci când avem ocazia. Alţii nu văd în ei decât o bună idee de cadou. Dar mai sunt şi oameni care găsesc în micii pomişori o adevărată filozofie de viaţă.



CONSTRUITE SPECIAL PENTRU EI
Pentru unii dintre noi, bonsaii sunt nişte curiozităţi şi interesul se limitează la a-i privi atunci când avem ocazia. Alţii nu văd în ei decât o bună idee de cadou. Dar mai sunt şi oameni care găsesc în micii pomişori o adevărată filozofie de viaţă. Şi, e adevărat, un copăcel necesită multă muncă, timp, răbdare... Atunci când după ani de muncă susţinută reuşeşti să ai rezultatele dorite, sigur vrei să aşezi bonsaiul pe o masă adecvată. Nu, încă nu puteţi să cumpăraţi aşa ceva de la noi. Dar puteţi să improvizaţi. N-ar fi dificil, pentru că improvizaţi deja la tot ce ţine de bonsai: vase specifice, unelte şi materiale pentru modelare, etc.  

ÎN GRĂDINĂ

Pentru un pasionat de bonsai spaţiul este esenţial. Deci, dacă vreţi să vă dezvoltaţi acest hobby probabil că aveţi nevoie de o grădină. Iar amenajarea acesteia va fi făcută în funcţie de necesităţile copăceilor dragi. Iată în imaginea alăturată ce propun designerii britanici în materie de expunere a bonsailor, totul integrat într-o grădină simplă: gazon cu alee pietruită ("paşi"), pergolă tradiţională cu clematite (pentru culoare) şi mese "pe picior". Propunerea are avantajul de a se realiza cu buget mic şi de a fi de mare efect estetic. Încercaţi şi dumneavoastră ceva asemănător şi n-o să vă pară rău.

×
Subiecte în articol: mereu verde