x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Noutăţi de la expoziţiile europene

Noutăţi de la expoziţiile europene

de Cornelia Constantin    |    15 Aug 2009   •   00:00
Noutăţi de la expoziţiile europene
Sursa foto: /RHS

Rămâneţi pe recepţie ca să aflaţi ce mai e nou în materie de lansări de plante pentru grădini. N-o să fiţi dezamăgiţi pentru că este sezonul marilor expoziţii, iar pepinierele găsesc mereu ceva care să impresioneze. Sigur veţi găsi ceva interesant şi pentru grădina dumneavoastră.



Continuăm să vă prezentăm câteva plante, proaspăt lansate la expoziţiile de specialitate. În acest fel poate găsiţi ceva ce se potriveşte grădinii dumneavoastră şi ştiţi exact ce urmează să căutaţi. Pepiniera Bowden a lansat la Chelsea Flower Show o varietate de Hosta numită "War Paint". Frunzişul binecunoscutului crin de toamnă are acum mai multe culori: crem, galben, verde închis şi verde deschis. O plantă care n-ar trebui să lipsească din nici o grădină umbrită. În cazul în care le amplasaţi la soare, plantele se vor brunifica pe frunze şi este posibil chiar să moară. Nu agreează nici apa băltită la rădăcină, aşa că va trebui să le găsiţi în grădină locul potrivit.

ALTE PLANTE NOI

Pentru o grădină tradiţională sau care să aibă un uşor aer englezesc, nu rataţi Scabiosa "Joselyn", cu floare roză dantelată şi port scund uşor târâtor. Merge de minune în borduri sau în straturi mixte nu prea înalte. Cordyline este rudă cu binecunoscuta Dracaena, numai că are frunzişul şi mai atractiv. Culorile sale calde şi intense dau bine în orice grădină din zona sudică, parţial însorită. El trebuie protejat la ger, aşa că stă în grădină numai în timpul sezonului cald, după care trebuie mutat la adăpost.

Despre Heuchera am vorbit de curând, aşa că sperăm să vă fi păstrat interesul până acum, când vă prezentăm o varietate nouă numită Tiramisu. Şi nu degeaba se cheamă aşa! Culorile sale sunt uimitoare mai ales într-o grădină de vară târzie, care precedă ruginiul natural al copacilor şi al viţelor decorative. Portul ei tufos vă salvează grădina de la... spaţii goale! Îi dă coerenţă şi frumuseţe. Nu rataţi aceste noutăţi - găsiţi-le loc în grădină şi n-o să vă pară rău.

E important să analizaţi solul grădinii şi să ştiţi exact cum "cade" soarele pe spaţiul pentru flori de-a lungul unui an. Numai aşa veţi alege florile în cunoştinţă de cauză şi vă veţi bucura de dezvoltarea lor

×
Subiecte în articol: mereu verde