Anul acesta curăţenia de primăvară a început în forţă cu prima expoziţie din România dedicată produselor şi serviciilor din această arie. Urmare a necesităţii organizării unui eveniment care să reunească firmele din domeniul curăţeniei, Cleaning Show şi-a deschis pentru prima dată porţile în perioada 14-17 martie 2010 la complexul expoziţional Romexpo.
Au fost prezentate cele mai noi şi inovative produse dedicate curăţeniei casnice dar şi profesionale. Pentru domeniul rezidenţial produsele care s-au remarcat au fost în special cele care uşurează munca sau chiar o preiau precum robotii autonomi iRobot Roomba sau aspiratoarele cu electrobătător despre care v-am vorbit într-unul din numerele trecute, mătura electrică, curăţătoare cu aburi şi fiare de călcat performante, precum şi roboţeii autonomi care spală pe jos, iRobot Scooba.
Expoziţia a oferit vizitatorilor soluţii pentru problemele pe care le aveau legate de curăţenia şi întreţinerea spaţiilor interioare la preţuri care au pornit de la 150 de lei şi au ajuns până la câteva zeci de mii de euro. Mihaela Amzar, reprezentant Euroexpo, organizatorul Cleaning Show spune că în urma reacţiei pozitive a publicului, târgul va fi organizat şi anul viitor când din nou vor fi aduse în atenţia vizitatorilor cele mai noi şi avansate produse pentru curăţenie.
MĂTURAŢI ... ELECTRIC
Curăţenia devine din ce în ce mai uşor de făcut dacă luăm în considerare faptul că totul este automatizat, chiar şi măturile. La Cleaning Show a fost prezentată mătura electrică recent introdusă pe piaţă de KÄRCHER. Formată dintr-un cilindru care colectează mizeria şi apoi o depozitează într-un recipient care ţine loc de făraş, mătura electrică este un dispozitiv uşor de folosit cu ajutorul căruia se poate reduce timpul şi efortul depus pentru curăţarea pardoselilor şi a covoarelor.
Funcţionează pe baterii reîncărcabile care îi oferă autonomie de 30 de minute pe covoare şi de 45 de minute pe suprafeţele dure. Recipientul de stocare a mizeriei are capacitate de 1 litru şi poate fi uşor detaşat şi curăţat. În România, mătura electrică este distribuită de mai multe magazine, majoritatea online, la preţuri care încep de la 574 de lei.
ASPIRATOR CU ABURI PENTRU SUPRAFEŢE MULTIPLE
Spaţiul limitat de depozitare reprezintă o problemă a multor locuinţe. Aspiratorul, mopul şi găleata, produse de curăţat, lavete şi multe alte produse dedicate curăţeniei au nevoie de un spaţiu în care să fie păstrate, spaţiu care de multe ori lipseşte. În ajutorul gospodinelor care se confruntă cu astfel de probleme vine aspiratorul cu aburi de la Polti proiectat să aspire şi să spele suprafeţe precum pardoseli, gresie şi faianţă, parchet, covoare, mochete, geamuri şi perdele, canapele şi saltele, aragazul, instalaţiile sanitare şi chiar să calce cu ajutorul fierului opţional.
În funcţie de necesităţi dispozitivul poate fi folosit ca aspirator, ca generator de aburi pentru dizolvarea murdăriei sau cu ambele funcţii active: murdăria este dizolvată de aburi, iar suprafeţele sunt ulterior aspirate şi uscate.
Vaporii pot fi reglaţi de pe mâner pe cinci poziţii, în funcţie de suprafaţă. Pentru petele de grăsime puternice şi mizeria persistentă se recomandă folosirea aburilor la intensitate mare. Puterea medie este recomandată în cazul pardoselilor, covoarelor si geamurilor, iar pentru canapele şi ţesături este recomandat ca aburul să se folosească la intensitate redusă. Aspiratorul poate absorbi atât lichide cât şi obiecte solide, acarieni sau alergeni.
Suprafeţele sunt curăţate fără nici un fel de detergent, doar cu ajutorul vaporilor obţinuţi din apă. Aspiratorul cu aburi vine dotat cu perii speciale pentru absorbţia lichidelor, pentru curăţarea pardoselilor solide, a covoarelor şi a geamurilor precum şi cu lavete pentru parchet. Preţul aspiratorului multifuncţional este de aproximativ 1.500 de lei, însă variază în funcţie de magazinul de distribuţie.
Ca şi mătura electrică şi acesta poate fi achiziţionat online de la firmele importatoare.
ROBOŢELUL MOP
În urmă cu două săptămâni v-am prezentat iRobot Roomba, robotul care aspiră singur. Astăzi vă vom vorbi despre fratele lui iRobot Scooba, care este alternativa la clasicul mop. Principiul de funcţionare este acelaşi ca şi în cazul aspiratorului autonom: robotul porneşte la ora la care este setat, spală suprafeţele şi apoi se întoarce la baza de încărcare. Poate să cureţe orice tip de suprafaţă dură: parchet, gresie, linoleum, cu grijă să ocolească treptele, covoarele şi ţesăturile cu ajutorul senzorilor cu care este prevăzut.
Datorită formei sale, poate spăla sub marginile mobilei sau chiar sub aceasta dacă spaţiul îi permite, sub mese şi scaune sau în colţuri.
Curăţarea suprafeţelor este structurată în patru etape. Mai întâi sunt adunate murdăria şi firimiturile, apoi suprafeţele sunt spălate cu soluţie curată care odată reabsorbită rămâne stocată în aparat şi nu mai este refolosită.
După spălare podelele sunt frecate cu o perie care îndepărtează mizeria persistentă şi petele, iar la final o lamă de cauciuc strânge apa şi mizeria pentru ca suprafeţele să rămână uscate şi curate. Ca soluţie puteţi folosi fie apă cu oţet, fie detergent special pentru robot pe bază de enzime naturale. Cu o singură încărcare de patru ore, roboţelul are autonomie pentru a curăţa până la 80 de metri pătraţi. La firmele importatoare iRobot Scooba se găseşte la preţuri ce variază între 1.500 şi 2.000 de lei.
Citește pe Antena3.ro