Proiectul oferă posibilitatea unei separări a zonei “vizibile” a casei – faţada la stradă – de zona în care se doreşte o senzaţie de protecţie vizuală, de intimitate.
Proiectul oferă posibilitatea unei separări a zonei “vizibile” a casei – faţada la stradă – de zona în care se doreşte o senzaţie de protecţie vizuală, de intimitate.
Arhitectura propusă urmăreşte realizarea unei direcţionări a privitorului către o zonă de interes, o incintă în care se află: grădina, piscina, terasa, prin crearea unui adevărat ecran de sticlă în zona de zi. Zona vitrată avînd drept scop aducerea naturii mai aproape, o continuitate a spaţiului, crearea unei senzaţii de protecţie fără a separa brutal interiorul de exterior. Asemeni conceptului arhitecturii japoneze, orientează privitorul către zone special gîndite, intenţionat construite spre a reprezenta frumosul.
Diurn şi nocturn
Zona de zi oferă gruparea optimă a spaţiilor: livingul, zona de conversaţie, lectură, sufrageria în legătură directă cu preparările, barul, bucătăria, totul formînd un ansamblu de spaţii deschise, cu forme orientate dinamic în contrast cu rectangularitatea exteriorului.
Zona de noapte sau zona de linişte distribuie suprafeţele dormitoarelor, separate de living prin spaţii-tampon şi care beneficiază de aceeaşi orientare spre zona de interes. Terasa, suficient de spaţioasă, permite o bună vizibilitate a peisajului.
Costuri acceptabile
O arhitectură ce poate fi dezvoltată în funcţie de cerinţele beneficiarului, concepută fără a se realiza cu costuri deosebite, generată din spectacolul dat de jocul de volume, de forma blîndă a acoperişului, de texturile materialelor, culoare şi de umbrele pe faţade ale volumului prins în lumina solară.
18 euro/mp + tva
preţ pentru proiectare completă (arhitectură, instalaţii şi
rezistenţă)
Proiect conceput de arhitecţii Vlad Georgescu, Bogdan Bobic, www.virginiadesign.ro