x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Radiatoare din piatră naturală

Radiatoare din piatră naturală

29 Sep 2007   •   00:00

Deja discutate in mai multe rănduri şi destul de promovate in general pe piaţă, caloriferele decorative ţin şi ele pasul cu evoluţia rapidă a designului şi tehnologiei. Ca noutate absolută in domeniu au apărut calorifere din piatră naturală.

Deja discutate in mai multe rănduri şi destul de promovate in general pe piaţă, caloriferele decorative ţin şi ele pasul cu evoluţia rapidă a designului şi tehnologiei. Ca noutate absolută in domeniu au apărut calorifere din piatră naturală.

Termenul de calorifer decorativ era pănă nu de mult o noutate pentru noi toţi. Impletind tehnologia avansată cu designul inovator, ceea ce s-a prezentat pe piaţă pănă acum sub această titulatură au fost produse de factură modernă, in linii simple şi drepte, adresate interioarelor minimaliste. Descoperim acum o gamă de radiatoare integrabile oricărui tip de interior, prin nobleţea materialului din care sunt confecţionate.

Motto

"Să fii inconjurat de frumuseţe este un mod de a trăi" - aceasta este premisa de la care au plecat designerii Cinier cănd au creat noile radiatoare decorative, atăt sistemul de incălzire folosit fiind complet nou, căt şi faţa acestora.

Cinier este o firmă franceză care s-a dedicat transformării unui sistem tehnic indispensabil caselor in element de decoraţie. Ei au inventat in fiecare detaliu şi au brevetat caloriferele din piatră naturală. Fiecare piesă este atent studiată şi realizată pentru a funcţiona perfect din punct de vedere tehnic (pentru a difuza in mod organizat căldura pe toată suprafaţa ei) şi pentru a decora şi innobila spaţiul in care este amplasată.

Această tehnologie este bazată pe trei calităţi: proprietăţile pietrei Olycale, efectul de incălzire de lungă durată şi temperatura joasă, utilizată aici pentru a incălzi.

Piatra Olycale este o piatră naturală albă, adusă din Munţii Pirinei, in sudul Franţei. Cariera din care este extrasă este forată, produsul fiind transportat şi prelucrat special in cuburi de piatră din care se confecţionează radiatoarele Cinier. Ca alternativă la oţel, fontă sau aluminiu, piatra prezintă un avantaj: suprafaţa sa se incălzeşte rapid şi menţine căldura mai mult decăt orice alt material.

Elemente tehnice

Corpul propriu-zis de incălzit este realizat din tuburi de cupru masiv acoperit cu un tratament special anticoroziv şi antiexpandabil, care garantează funcţionarea perfectă in ceea ce priveşte siguranţa casei şi a rezistenţei in timp a tuturor elementelor. Corpul de incălzit este integrat in totalitate in piatra Olycale, printr-un proces tehnologic particular descoperit de firma Cinier. Acest sistem incălzeşte masa minerală pe toată suprafaţa. Se recomandă ca gura de ieşire a apei ce alimentează tuburile să fie construită in pereţi, pentru a nu se cunoasţe inesteticele tuburi aparente in cazul radiatoarelor obişnuite.

Radiatoarele au dimensiuni variabile, racordările fiind realizate in funcţie de fiecare locuinţă in parte. La momentul comandării lor, se analizează amplasarea cea mai bună in incăpere, culoarea, modelul şi dimensiunile. Toate accesoriile necesare instalării sunt trimise impreună cu radiatorul.

Efectul termic

Piatra funcţionează ca un acumulator de căldură. Confortul locuinţei este asigurat pe tot parcursul zilei, prin căldura eliberată permanent, constant şi omogen. Atăt suprafaţa mare a radiatoarelor, căt şi incălzirea electrică regulată permit funcţionarea la o temperatură scăzută, fără a propulsa aerul afară din ţevile conductoare. Astfel, aerul din cameră nu işi pierde umiditatea proprie, este mai sănătos şi mai plăcut.

Confecţionate dintr-un material nobil, lucrate manual şi transformate in adevărate opere de artă, dar şi funcţionănd printr-un sistem intru totul inovator, preţul acestor radiatoare este destul de ridicat. Achiziţionarea lor poate insă reprezenta o unealtă de imbogăţire şi personalizare a locuinţei dumneavoastră. In Romănia sunt aduse de către firma Decorad Industrie, specializată in radiatoare decorative de tot felul.

Istoric

Cinier este o firmă franceză specializată in inventarea şi producerea de radiatoare decorative, care şi-a inceput activitatea in 1990. Activitatea şi prestigiul firmei au crescut in timp, transformănd numele Cinier intr-un produs internaţional. Fiecare produs prezentat este unul personalizat, realizat manual in atelierele de prelucrare din Franţa, recunoscute in intreaga lume, atăt pentru tehnica de excepţie, căt şi pentru minuţiozitatea şi precizia de realizare.

Designeri

Patrice Palacio este un tănăr artist (intrat in familia Cinier in urmă cu mai mulţi ani) care realizează adevărate opere de artă, pictură şi sculptură, pe faţadele radiatoarelor. Munca lui il aşază in răndul artiştilor adevăraţi, chiar dacă scopul final este unul practic, nu doar estetic. Modelele promovate au o anumită tematică. Ele sunt inspirate din diferite culturi, tradiţii sau obiceiuri. Aceste lucrări reprezintă in ansamblu o emancipare a conceptului de spaţiu/timp văzut din diferite unghiuri, din diferite perspective asupra vieţii, confortului şi eleganţei.

In afară de latura estetică, ca alternativă la oţel, fontă sau aluminiu, piatra prezintă un avantaj: suprafaţa sa se incălzeşte rapid şi menţine căldura mai mult decăt orice alt material. Ea funcţionează ca un acumulator de căldură. Confortul locuinţei este asigurat pe tot parcursul zilei, prin căldura eliberată permanent, constant şi omogen

×
Subiecte în articol: radiatoare sfatul designerului cinier