x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Scapă de furnici cu un ingredient din dulapul tău cu condimente

Scapă de furnici cu un ingredient din dulapul tău cu condimente

de Anastasia Paul    |    23 Aug 2023   •   21:15
Scapă de furnici cu un ingredient din dulapul tău cu condimente
Sursa foto: pixabay.com

Indiferent dacă ai frunze de dafin uscate în dulapul cu condimente sau frunze de dafin proaspete care cresc în grădină, există câteva moduri în care le poți pregăti pentru a ține furnicile departe de casa ta.

Ia câteva frunze de dafin uscate și taie-le în bucăți mici, după care presară-le în locurile pe unde furnicile intră în casă.

Mirosul frunzelor va fi eliberat și te va ajuta să scapi de furnici. Pentru a fi mai eficient, curăță frunzele vechi și înlocuiește-le după ce a dispărut mirosul, astfel încât furnicile să nu se întoarcă.

Frunzele proaspete pot fi, de asemenea, zdrobite într-o pastă folosind un pistil și un mojar sau un blender, apoi amestecate cu apă într-o sticlă și pulverizate în crăpăturile și colțurile unde se adună furnicile, potrivit housedigest.com.

Dacă ai observat furnici în curtea din față sau din spate și simțiți că sunt puțin prea aproape de casă, atunci poți cprepara un ceai din frunze de dafin pe care să îl torni direct peste ele. Fierbe apă și adaugă o mână de foi de dafin și două linguri de sare. Apoi lasă-le să fiarbă o oră. Aroma ceaiului de dafin este foarte plăcută pentru tine dar descurajatoare pentru furnici. Lasă amestecul să se răcească și apoi toarnă-l chiar pe furnicar.

×
Subiecte în articol: furnici condimente