x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului - canapele şi fotolii personalizate

Sfatul designerului - canapele şi fotolii personalizate

12 Iul 2007   •   00:00

De căte ori un obiect de mobilier nu l-a incomodat pe celălalt prin simplul fapt că dimensiunile acestora erau fixe şi nu reuşeaţi să le coordonaţi, ajungănd să renunţaţi la una dintre el sau să obţineţi un spaţiu inghesuit, in care mobila nu vă oferea relaxare, ci stres şi indispoziţie. Acum puteţi să realizaţi spaţialitatea dorită in locuinţa dumneavoastră prin dimensionarea fiecărei piese de mobilier.

Realizarea canapelelor in dimensiunile şi modelele dorite

De căte ori un obiect de mobilier nu l-a incomodat pe celălalt prin simplul fapt că dimensiunile acestora erau fixe şi nu reuşeaţi să le coordonaţi, ajungănd să renunţaţi la una dintre el sau să obţineţi un spaţiu inghesuit, in care mobila nu vă oferea relaxare, ci stres şi indispoziţie. Acum puteţi să realizaţi spaţialitatea dorită in locuinţa dumneavoastră prin dimensionarea fiecărei piese de mobilier.

Zona de living a fiecărei case este un spaţiu extrem de complex, care vă susţine tabieturile vieţii cotidiene şi vă reprezintă in faţa oaspeţilor dumneavoastră ocazionali. Dacă vă confruntaţi cu problema amenajării sau reamenajării lui, iar spaţiul dat v-a inspirat o soluţie originală pe care nu o găsiţi pe piaţă, există soluţii. Aveţi ideea in minte, dar nici un catalog de mobilier nu vă mulţumeşte in găsirea modelului ori dimensiunilor potrivite, atunci puteţi apela la profesionişti care reuşesc să realizeze din ideile dumneavoastră şi cu indemănarea necesară obiectul de mobilier imaginat.

Intr-un moment in care variantele de mobilare a interioarelor sunt infinite, iar designul de interior de calitate este in anasamblu caracterizat de ideea de personalizare, Romănia se aliniază cerinţelor internaţionale. De-a lungul timpului am vorbit despre covoare, uşi de dressinguri, tapete personalizate, menite să aducă plusul de originalitate de care fiecare casă are absolută nevoie. In ceea ce priveşte mobilierul personalizat, suntem deja obişnuiţi cu firmele care il fac pe comandă. Ceea ce nu se ştie este că sunt soluţii şi pentru partea de canapele, paturi, fotolii, pouf-uri şi alte acesorii ca pernele decorative. Deşi puţin mediatizată, există pe piaţa romănească de 8 ani o firmă specializată in realizarea canapelelor la comandă.

Soluţia de realizare

EverArt, este un nume deja cunoscut printre specialiştii in domeniu (designeri, arhitecţi) şi nu numai. Portofoliul acestei firme este impresionant: de la case particulare pănă la sedii de birouri, săli de aşteptare, săli de conferinţe, spaţii de recreere, restaurante, baruri, case de producţie, hoteluri.

Aceştia realizează cam tot ce se poate concepe in materie de canapele: extensibile, cu colţar, cu două-trei locuri, din diferite materiale, culori, texturi şi dimensiuni, adaptate perfect locului in care vreţi să le poziţionaţi.

Etapizarea proiectului este simplă: se fac schiţe de proiect pentru piesa dorită, linii curbe, imitarea unei canapele celebre sau una in spirit minimalist, se realizează un releveu in locuinţă dumneavoastră sau se cer dimensiunile exacte. Se aleg materialele dorite atăt pentru ţesătura de interior, căt şi pentru exterior. Se pot face combinaţii spontane de culori. Astfel, corpul canapelei poate fi de o culoare şi pernele de la spatar şi şezut de altă culoare, varietatea şi combinarea acestora fiind infinită. Se alege structura internă, acesta poate fi din lemn, grătar de fier forjat, cu ramă metalică şi lamele tratate din fag, realizănd prin structură linia generală a obiectului.

Se poate realiza şi o husă de schimb pentru canapea, folosită doar la ocazii sau atunci cănd pur şi simplu vreţi să daţi alt aer incăperii.

Ţesătura de la exterior este cea care de cele mai multe ori face diferenţa intre o canapea de calitate şi una mediocră, categoriile de materile pornind de la A (cea mai ieftină) pănă la G-H (cele mai scumpe ţesături). Acestea pot fi realizate şi coordonate cu tapetul sau draperiile din camera respectivă, astfel incăt totul să aibă un mesaj, un rol, un efect deosebit.

Dar EverArt nu s-a extins doar in ramura canapelelor, ci a mers şi in direcţia amenajării zonelor de noapte. Astfel se pot realiza şi paturi la dimensiunile dorite de dumneavoastră. Firma a dezvoltat o linie nouă de produse denumite UNICATE şi asta pentru că fiecare model comandat se realizează o singură dată.

Costuri

Preţul standard pentru o canapea cu două fotolii este de 950 euro fără TVA. Piesele realizate cu ideea proprie a beneficiarului sau arhitectului care il reprezintă vor avea preţul stabilit in funcţie de materialul, structura şi dimensiunile dorite. Meritul este că iţi defineşti locuinţa cu obiecte de mobilier care te reprezintă şi care se potrivesc perfect spaţiului tău.

×
Subiecte în articol: sfatul designerului