x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfaturi pentru îngrijirea piscinei pe timpul iernii

Sfaturi pentru îngrijirea piscinei pe timpul iernii

13 Sep 2023   •   15:13
Sfaturi pentru îngrijirea piscinei pe timpul iernii

Știm cât de mult îți place să te bucuri de piscină pe timpul verii. O poți folosi pentru a te răcori în zilele caniculare, pentru a face mișcare în confortul propriei curți sau pentru a te distra alături de familie și prieteni. Cu toate acestea, deținerea unei piscine nu este deloc simplă. Pentru a-ți menține piscina în stare cât mai bună, ai nevoie de câteva produse și accesorii indispensabile, pe care le poți folosi în funcție de anotimp.

Cel mai greu este să menții piscina în stare bună când nu o folosești. De aceea, îți oferim câteva sfaturi despre cum să îngrijești piscina mai ales pe timpul iernii.

Utilizează o prelată

Cel mai important sfat pe care ți-l putem oferi este să utilizezi o prelată în timpul în care piscina nu este utilizată. Cum te ajută o prelată? Aceasta este esențială pentru protejarea piscinei pe timp de iarnă în special. O prelata piscina este de obicei fabricată din materiale rezistente la razele UV și la temperaturi extreme. Nu permite murdăriei, frunzelor și altor resturi să intri în piscină. Există mai multe tipuri principale de prelate pentru piscină, însă cele mai populare și utilizate sunt cele de vară și cele de iarnă.


Pentru iarnă, îți recomandăm să utilizezi o prelată anti-îngheț. Aceasta oferă protecție suplimentară, astfel că nu trebuie să îți faci griji că piscina ar putea îngheța. Prelatele de iarnă sunt fabricate din materiale izolante care împiedică înghețul apei și protejează piscina de gheață, care poate provoca fisuri și alte daune. Prelatele pentru îngheț sunt mai complexe în instalare și necesită adesea un sistem de suport suplimentar pentru a rezista greutății zăpezii, însă rezultatul final merită atât efortul depus, cât și costul.

Alte sfaturi pentru îngrijirea piscinei iarna

După ce nu mai folosești piscina, ocupă-te de pregătirea adecvată a apei. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând, ajustează apa la un nivel optim pentru perioada iernii, adică sub gura de evacuare a skimmerului. Acest lucru previne înghețarea apei în skimmer și eventuale deteriorări ale echipamentelor.

 

Nu uita de procesul de închidere a echipamentului de piscină. În cazul în care este primul an în care ai piscină, este bine de știut că acesta implică deconectarea și golirea filtrelor, a pompei și a sistemului de încălzire. Foarte important: curăță și depozitează corect aceste componente pentru a evita deteriorarea lor în timpul sezonului rece.

 

Este crucial să folosești și diverse substanțe care vor menține apa și piscina curate și în stare excelentă. Spre exemplu, poți adăuga produse care împiedică formarea algelor și diverse substanțe care să împiedice formarea bacteriilor. Foarte important: asigură-te că nivelul pH-ului este corect, deoarece un nivel inadecvat poate deteriora echipamentul piscinei și podeaua acesteia. 

 

Chiar dacă utilizezi o prelată, este important să te asiguri că este totul în regulă. Curăță orice murdărie care se acumulează pe prelată și asigură-te că aceasta este întinsă corect. De asemenea, monitorizează nivelul apei pentru a evita eventuale daune cauzate de îngheț. Când ninge foarte mult, curăță zăpada în exces: chiar dacă prelatele sunt foarte rezistente, ar fi bine să nu le soliciți la maximum și să le dai ocazia să protejeze cât mai bine piscina, fără a fi forțate.

 

Așadar, după cum ai putut observa, îngrijirea unei piscine pe timp de iarnă implică pași esențiali, începând cu pregătirea apei și închiderea echipamentului până la utilizarea prelatelor special realizate pentru acest anotimp. Acordă atenție fiecărui pss, utilizează corect prelatele, accesoriile și produsele specifice și vei putea păstra piscina în cea mai bună stare, pentru a te bucura de ea fără reparații costisitoare. 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

×