x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Soluţie pentru cei care iubesc plantele dar nu au timp să le îngrijească

Soluţie pentru cei care iubesc plantele dar nu au timp să le îngrijească

de Alina Iancu    |    03 Apr 2010   •   00:00
Soluţie pentru cei care iubesc plantele dar nu au timp să le îngrijească

Despre spectacolul de culoare pe care îl dă natura în fiecare primăvară când totul revine la viaţă v-am mai vorbit în numerele trecute ale revistei. Vom merge mai departe însă şi vă vom spune că datorită studiilor făcute asupra plantelor, acum puteţi lua o parte din natură pentru a o păstra în propria locuinţă fără să depuneţi nici un efort.

Multe persoane se plâng că, deşi iubesc plantele şi vor să le aibă în locuinţă, programul încărcat nu le permite să le îngrijească aşa cum ar trebui şi sfârşesc prin a renunţa la ele, dar cum soluţii se găsesc pentru orice, şi această problemă a fost rezolvată, iar rezultatul îl reprezintă plantele stabilizate. Supuse unui proces inovativ brevetat, plantele naturale pot trăi fără apă, pământ sau lumină naturală, lucru care permite să le păstraţi tip îndelungat cu minime îngrijiri.

CE SUNT PLANTELE STABILIZATE
Primul lucru pe care trebuie să îl cunoaşteţi despre plantele stabilizate este că ele sunt naturale şi chiar şi după ce sunt supuse procesului de stabilizare îşi păstrează caracteristicile care le deosebesc de plantele artificiale: supleţea, culoarea şi textura. Sunt obţinute prin înlocuirea sevei cu un amestec special de substanţe 100% biodegradabile care include toate elementele nutritive necesare pentru alimentarea şi tratarea plantei pe o perioadă îndelungată. Astfel planta va beneficia de tinereţe „veşnică", fără să îşi schimbe aspectul, iar posesorul ei nu va avea bătai de cap.

Vestea mai puţin bună este că nu toate plantele pot fi stabilizate, sau cel puţin, nu încă şi nu cu rezultatele scontate. În România au ajuns până în prezent trandafirii şi orhideele, muşchiul şi specii de arbori şi arbuşti precum palmierii, coniferele (ienupăr şi pin), topiari (thuya, iedera şi pitosporum) şi eucaliptul.

CARACTERISTICI ŞI AVANTAJE
Tuturor iubitorilor de plante li s-a întâmplat probabil, cel puţin odată să constate că le-au murit florile pentru că au uitat, sau au fost prea ocupaţi şi obosiţi să le ude. Cu plantele stabilizate această grijă dispare pentru că ele nu au nevoie de apă. Este principala lor caracteristică şi ceea ce le face foarte interesante şi atrăgătoare. Un alt lucru de care puteţi uita este îngrijirea pe care trebuie să o acordaţi unor plante naturale pentru că cele stabilizate nu au nevoie să fie tunse şi nici nu necesită nici un fel de îngrăşământ şi nici alte îngrijiri sau costuri de mentenanţă.

Nici amplasarea lor în casă nu mai reprezintă o problemă pentru că pot fi aşezate în orice colţ, oricât de departe de sursa de lumină, pentru că viaţa plantelor stabilizate nu depinde deloc de lumina soarelui şi rămân frumoase indiferent de locul pe care îl alegeţi pentru ele, iar dumneavoastră puteţi valorifica astfel cele mai întunecate colţuri ale locuinţei.

Un alt avantaj al acestor plante este că nu atrag insectele şi nu elimină toxine. Cu toate aceste caracteristici tot ce le rămâne de făcut posesorilor de plante naturale stabilizate este să le şteargă din când în când de praf cu o cârpă moale, în scop estetic.

RESTRICŢII
Dacă ceea ce trebuie să faceţi pentru plantele stabilizate se rezumă la un număr limitat de lucruri, la fel stau lucrurile şi cu ceea ce nu aveţi voie să faceţi. „Trebuie să ştiţi de la început, că plantele naturale stabilizate sunt destinate folosirii interioare. De aceea, în ambianţa căminului dumneavoastră temperatura este potrivită acestor vegetale", spune Corinne Lazăr, fondatoare a firmei SoldeLaz.

„Trebuie totuşi evitată expunerea la lumina puternică directă şi nefiltrată a soarelui, umiditatea excesivă sau atingerea repetată... în fond sunt plante naturale!"
Durata de viaţă a plantei depinde numai de specie şi poate ajunge până la 10 ani.

DECORURI INEDITE
Plantele stabilizate sunt livrate la cerere într-un ghiveci decorativ, dar dacă doriţi ceva mai special puteţi oricând să optaţi pentru aranjamente sub forma tablourilor vegetale, încadraturi pentru oglinzi sau chiar pentru pereţi vegetali. Neavând nici un fel de constrângere, plantele pot fi aşezate oriunde şi sub orice formă doriţi pentru ca în final să obţineţi un decor unic şi original care nu implică nici un fel de întreţinere sau costuri ulterioare.

Puteţi comanda online (www.soldelaz.com) oricare dintre aceste produse. Livrarea lor se face prin curierat rapid în condiţii prestabilite, iar în cazul în care produsele comandate nu sunt în stoc, este necesară o perioadă de aşteptare de maximum două săptămâni. Preţurile de pornire se situează la 56 de euro şi urcă până la 265 de euro plus TVA şi variază în funcţie de specie şi mărime.

×
Subiecte în articol: ne-am interesat pentru tine