x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Soluţii simple, efecte maxime

Soluţii simple, efecte maxime

13 Oct 2007   •   00:00

Din seria soluţiilor adaptabile oricărui tip de locuinţă (atăt ca dimensionări, căt şi ca disponibilitate de investiţie in amenajare), ilustrăm astăzi prin fotografii extrem de sugestive cum soluţii pe căt se poate de simple de realizare a mobilării se integrează in ambiente complexe cu rezultate estetice neaşteptate

Mobilier din PAL sau MDF sub forme şi culori ingenios compuse

Din seria soluţiilor adaptabile oricărui tip de locuinţă (atăt ca dimensionări, căt şi ca disponibilitate de investiţie in amenajare), ilustrăm astăzi prin fotografii extrem de sugestive cum soluţii pe căt se poate de simple de realizare a mobilării se integrează in ambiente complexe cu rezultate estetice neaşteptate

Nu multe sunt uneltele de amenajare a unei locuinţe care să se potrivească la fel de bine intr-o garsonieră ca intr-un penthouse (apartament desfăşurat pe intreaga suprafaţă a ultimului nivel in blocurile noi de locuinţe) sau intr-o casă pe pămănt de dimensiuni generoase.

Absolut toate interioarele care au ca numitor comun stilul modern se pot imbrăca acum cu mobilă de PAL sau MDF. Pentru că romănii nu sunt prea inventivi in ceea ce priveşte combinarea culorilor plăcilor de PAL (deşi piaţa ne oferă o multitudine de nuanţe) şi a formei pe care acestea o pot lua, ne putem inspira de la alţii.

O bună parte dintre cei care ajung la amenajarea sau reamenajarea locuinţei apelează la realizarea mobilierului pe comandă. Deci omul care creează este şi omul care foloseşte acest mobilier. In toate cazurile, procesul este unul simplu: produsele sunt realizate in primul rănd ca funcţiune şi mai apoi ca design.

Mobilierul realizat urmăreşte trei principii: trebuie să aibă o intrebuinţare precisă, trebuie să fie rezistent şi să contribuie la armonizarea estetică a locuinţei in care se află.

Cu toţii ştim ce necesităţi funcţionale avem. Dar cănd ajungem la partea de creaţie, se creează şabloane, care ştirbesc pe nedrept calităţile recunoscute ale PAL-ului. Un bun izvor de inspiraţie este firma italiană producătoare de mobilier Lago, care se poate numi căştigătoare din toate punctele de vedere: principiul pe care l-a adoptat incă de la inceputuri a transformat-o in mai puţin de un deceniu intr-un nume de prestigiu internaţional, semnănd colaborări cu unii dintre cei mai cunoscuţi designeri actuali.

Dorinţa lor este de a aduce un alt tip de energie in locuinţe, sub forma unor experienţe diferite legate de confort şi aspect, de a imbogăţi cultura actuală de specialitate şi de a se afla in permanent progres direct proporţional cu creşterea rapidă a standardelor de viaţă contemporane. Se incearcă un exerciţiu simplu: toată atenţia se concentrează asupra pieselor de mobilier, care, indiferent de rolul pe care il capătă, creează un echilibru compoziţional unic.

Mobilierul Lago

Definirea acestuia este realizată prin corpuri cu o geometrie simplă, unghiuri drepte, paralelipipede şi cercuri, toate liniile fiind de o acurateţe neaşteptată. Mobilierul cuprinde elemente din lemn, geam, materiale textile, imbinate intr-un mod care emană putere şi echilibru.

In concepţia lor, amenajarea locuinţelor are ca reacţie un decor fin care atinge alte niveluri de personalizare decăt suntem obişnuiţi, prin culoare şi imbinare spontană a materialelor, păstrăndu-le totuşi la un preţ accesibil.

Lago inseamnă entuziasm şi curaj in design, o flexibilitate modulară ce generează o infinitate de compoziţii pentru o singură colecţie. Dar nu este doar un sistem modular de corpuri din lemn, ci sunt produse care ating perfecţiunea, prin imaginaţia creatoare care işi pune amprenta asupra lor.

Promovare in 2007

"Un mare şarpe alb se perindă in spaţiu, creănd o stare care nu cunoaşte diferenţa dintre interior şi exterior, aproape sau departe, afară sau inăuntru. Este un spaţiu unde, pentru prima oară, casa şi mediul inconjurător se integrează, se oglindesc şi se completează unul pe celălalt. Este un spaţiu unde copacii, marea, norii găsesc in sfărşit o nouă dimensiune."

Aşa s-a prezentat firma Lago la salonul de mobilă de la Milano in 2007, intr-un spaţiu cu un design specific showroom-urilor şi magazinelor sale din intreaga lume.

Noua invenţie promovată de ei este Color Mood, un sistem care permite beneficiarului să se joace cu PALeta largă de culori disponibile pentru toate materialele folosite, pentru o cromatică de ansamblu inedită şi intru totul personalizată.

Şcoala de vară

Incepănd cu anul acesta, Lago a iniţiat un proiect care susţine dezvoltarea designului pe plan internaţional şi incurajează noile proiecte ce au nevoie de susţinere financiară, prin organizarea unei şcoli de vară de specialitate. Acest program este adresat studenţilor şi tinerilor designeri de pe tot mapamondul care pot petrece o vară intr-unul dintre cele două oraşe din Italia - Veneţia şi Padova - cunoscute ca şi centre culturale cu o bogată arhitectură renascentistă. Aici vor găsi mediu propice pentru a crea obiecte noi şi vor fi sprijiniţi financiar pentru a crea schiţe inovative, funcţionale şi pline de viaţă.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.lago.com.

Dizolvănd forma obişnuită fixă a mobilierului de depozitare pe perete, Lago propune o colecţie flexibilă mereu colorată, incitantă şi vie. In fiecare living amenajat astfel poţi să rearanjezi periodic compoziţia pieselor, pentru că se oferă libertate totală in modificarea structurii şi a ideilor estetice

×
Subiecte în articol: sfatul designerului