x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 sfaturi simple pentru cel mai verde gazon, inclusiv de ce nu ar trebui să-l tunzi prea scurt

6 sfaturi simple pentru cel mai verde gazon, inclusiv de ce nu ar trebui să-l tunzi prea scurt

de Andreea Tiron    |    23 Apr 2023   •   07:40
6 sfaturi simple pentru cel mai verde gazon, inclusiv de ce nu ar trebui să-l tunzi prea scurt
Sursa foto: Hepta

Un expert în grădinărit ne împărtășește trucurile sale pentru un gazon verde perfect în această primăvară. Și nu trebuie să fim profesioniști pentru a obține cele mai bune rezultate.

Fondatorul GardeningExpress, Chris Bonnett, a transmis pentru thesun.ie câteva sfaturi atât pentru iubitorii de grădină experimentați, cât și pentru cei neexperimentați:

1. Nu tăiați iarba prea scurt. O grădină îngrijită este în general considerată un lucru bun. Dar nu trebuie să exagerăm:

„Iarbă scurtă ar putea face mai mult rău decât bine”, a avertizat Chris. „Iarba mai scurtă înseamnă mai puțină fotosinteză, ceea ce înseamnă mai puțină creștere.”

Prin urmare, grădinarii sunt sfătuiți să urmărească ca iarba să nu fie mai mică de 5 până la 7 cm lungime.

2. Folosiți îngrășământ.

Potrivit expertului, trebuie să fertilizăm gazonul de câteva ori pe parcursul anului, primăvara, din nou vara și o dată la începutul toamnei.

După tunderea gazonului, așezați îngrășământul cu un distribuitor care vă va asigura o acoperire uniformă. Apoi lăsați-l să se așeze în iarbă timp de aproximativ 24 de ore, după care udați-l fără să îl îmbibați cu apă.

3. Substanțe nutritive, esențiale pentru un gazon sănătos

„Amestecați materiale precum nisip, lut și turbă și aplicați substanța rezultată pe iarba uscată. Amestecul va transfera nutrienții înapoi în sol și va ajuta la creșterea ierbii.”

4. Ajustați programul de udare.

În locul aspersoarelor care oferă jeturi scurte și dese, udă gazonul pentru perioade mai lungi de timp de câteva ori pe săptămână. Astfel, apa pătrunde până la rădăcină.

Lăsând-o câteva zile, iarba va avea timp suficient pentru a o absorbi înainte de următoarea udare.

5. Un alt sfat valoros este aerisirea ierbii.

Aerarea este procesul prin care se creează mici găuri în gazon pentru a-i permite acestuia să respire și a permite aerului și nutrienților să acceseze rădăcinile. Vestea bună este că acest lucru se poate face pur și simplu cu orice instrument de grădină.

Pur și simplu faceți găuri mici în diferite secțiuni de iarbă. Sau, dacă preferați, cumpărați un aerator de gazon.

6. Supraînsămânțarea.

Ai grijă de suprafețele goale de pe gazonul tău. O zonă goală indică iarbă mai puțin sănătoasă. Prin urmare, poate doriți să vă gândiți la supraînsămânțarea zonei.

„Nu ezitați să aruncați semințe noi peste gazonul existent.”

×
Subiecte în articol: gazon gradinarit fertilizare