x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vechi si nou

Vechi si nou

18 Mar 2005   •   00:00

INTERIOR
Achizitionarea unei case dintr-un cartier cu vile vechi, precum si pastrarea liniei arhitecturale in ton cu ansamblul vecinatatilor reprezinta un proiect ambitios. Dar, daca la exterior, casa se incadreaza perfect in peisaj, la interior proprietarii au libertatea de a-si amenaja habitatul dupa ultimele tendinte.
Amfitrionii casei din imagini sunt tineri si plini de dinamism. Acesta este unul dintre motivele pentru care au ales sa locuiasca in oras. In acelasi timp, stapana casei marturiseste ca zona in care au achizitionat casa este, de fapt, cartierul in care a copilarit. Amenajarea acestei locuinte in apropierea casei in care s-a nascut este, astfel, perceputa ca o intoarcere la origini.

Chiar daca la exterior casa pastreaza liniile eclectice, pentru a nu se crea discordanta in ansamblul arhitectural al cartierului, interiorul casei este cat se poate de elegant si modern.

Intrarea se face printr-un vestibul direct intr-un living larg, luminos si plin de culoare. Intreaga amenajare porneste si se concentreaza in jurul nuantelor de orange. Canapelele din piele, asortate cu un covor tesut din lana, perdelele si draperiile sunt obiectele ce concentreaza nuantele vii de portocaliu.

Tamplaria, in tonuri de maro, se asorteaza cu liniile pardoselii, iar la interior toate usile au geam sablat din semicristal. Marmura, montata in motive simple, alb cu maro, confera eleganta camerei de zi.

Toate acestea, ca si finisajul zugravelii, au fost recomandate de arhitectul Vlad Simionescu.

Coerenta zonei diurne este asadar intrunita de doua elemente principale, nuantele de portocaliu si maro, ce se regasesc atat in ansamblul mobilierului si al decoratiunilor, cat si in cel al finisajelor.

Comunicarea cu exteriorul se realizeaza gratie ferestrelor foarte mari. O astfel de suprafata vitrata formeaza in camera de zi un intreg perete transparent catre gradina. Trecerea de la peisajul curtii din spatele casei la amenajarea camerei de zi nu se face brusc, interiorul fiind ambientat cu plante de apartament avand dimensiuni mari, spectaculoase.

Zona pentru servit masa pastreaza o usoara tenta clasica atat in culoare, cat si in designul de mobilier, perceput ca o prelungire a modelului pardoselii.

In bucatarie, fiind o zona in care tehnologia isi are locul ei, s-a optat pentru mobilier albastru, cu accesorii de culoare gri-metalizat si galben.

Scara de acces la nivelul superior este moderna si spectaculoasa prin designul balustradei si prin materialul folosit pentru executatea ei: inox.

Etajul este destinat in totalitate zonei de noapte. Baia matrimoniala cu acces direct din dormitor a fost decorata si utilata pe un contrast placut, verde-alb, detaliile carora li s-a acordat o importanta deosebita fiind bateriile.

Un proiect ambitios, prin care s-a reusit reconditionarea unei case vechi. Arhitectul a reusit reconstituirea exteriorului, consolidarea structurii de rezistenta si o regandire a intregii compartimentari interioare. Decorul interior este rezultatul unei comunicari foarte bune intre proprietar si arhitect.

PONTURI ID

Dintr-un anumit unghi, camera de zi se profileaza pe fundalul ferestrelor mari (FolemCom), care dau spre terasa. Trecerea spre imaginea gradinii se face cu plante mari de apartament. De altfel, florile sunt prezente in intreaga casa, proprietarii fiind mari iubitori de plante. Culorile lor "rimeaza" foarte bine cu cele ale peretilor si ale obiectelor de mobilier. Inclusiv detaliile efemere (un boboc de trandafir) se asorteaza cu nuantele portocalii si galbene ale canapelelor Innova.

Chiar daca dormitorul principal este suficient de spatios, proprietarii casei au dorit ca el sa fie mobilat foarte simplu, doar cu strictul necesar. Aici, arhitectul a rezolvat problema spatiilor de depozitare si a garderobei printr-un dressing, iar cartile sunt dispuse pe cateva rafturi decupate intr-o nisa din rigips. Eleganta incaperii este creata insa cu artificii decorative: doua cuiere pe care sunt atarnate hainele stapanilor casei, linia acestora impunand un plus de eleganta dormitorului.

SUGESTII ID

Set covoare "Sleepy" compus din doua covoare cu dimensiuni 70 x 1,40 cm si covor 70 x 2,80 cm , 100% acril, Mobexpert, pret orientativ 248,5 euro + tva.
Cana decor din ceramica, pictata manual, Galeria Toto - pret 800.000 lei; Cufar din lemn, pictat manual, Picasso - pret orientativ 300 euro; Material: tul, latime 1,40 m, Picasso - pret orientativ 299.980 lei/metru liniar; Cana din ceramica, pictata manual, Interior - pret orientativ 250.000 lei; Cana pentru ceai cu capac, Bam Boo - pret orientativ 99.000 lei.
Lampa "Kent", abajur galben, suport din lemn wenge, Mobexpert , pret orientativ 129 euro + tva;

SUGESTII ID

EGG 666 ICN. Beneficiind de ingeniosul sistem "gas on glass", cu 4 arzatoare, aprindere electrica, butoane de control plasate lateral si dispozitiv de siguranta, EGG 666 ICN se face remarcata prin design si usurinta in folosire. Electrolux. Pret orientativ: 12.499.000 lei
VK 20 B01. Capacitate de incarcare 340 ml > Alimentare: 3 acumulatori de putere marita > Doua filtre fine pentru microorganisme > Aspira murdaria uscata > Usureaza curatarea suprafetelor greu accesibile > Furtun de aspirare integrat, cu varf de pensula > Siemens > Pret orientativ: 31 de euro
Material din bumbac satinat, latime 2,80 m, Picasso - pret orientativ: 699.980 lei/metru liniar; Perdea din organza, latime 2,85, Picasso - pret orientativ: 999.980 lei/metru liniar;

Cana cu motive florale din faianta, Bam Boo, pret orientativ - 39.000 lei; Cana din ceramica, pictata manual, Interior - pret orientativ: 250.000 lei; Set rama foto si candela, Dolce Vita - 550.000 lei.
×
Subiecte în articol: casei pret orientativ