x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Viaţa ca un loc de joacă

Viaţa ca un loc de joacă

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    30 Mai 2009   •   00:00
Viaţa ca un loc de joacă
Sursa foto: /

Numai mâine nu-i poimâine! Şi poimâine e 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Având într-o perspectivă aşa de apro­piată sărbătoarea dedicată celor mai importanţi membri ai unei familii - copiii, nu am avut cum să o trecem cu vederea. Aşa că am trecut-o în revistă, punctând bineînţeles acele aspecte ce alcătuiesc domeniul de interes al Jurnalului casei.



Ne-au făcut mare plăcere subiectele dedicate micuţilor, şi ne-au trezit - între noi fie vorba - dorul de copilărie. Dorul de in­con­ştienţa şi naivitatea vârstei, în care nu puteai decât să iei totul în joacă şi-ţi petreceai timpul tot bucurându-te în stânga şi-n dreapta de te miri ce trăsnaie, pe care acum nu ai da doi bani. 

Să depăşim momentul de nostalgie, relatându-vă cum putem noi, prin Jurnalul casei, să vă ajutăm pe voi, părinţii de copii, să le faceţi viaţa acasă o plăcere. 

Amenajarea camerei celui mic are nişte probleme specifice, generate de multiplele activităţi pe care cel mic are să le desfăşoare în ea, anume: distracţie, muncă - tradusă în cazul lor prin studiu, depozitare, odihnă. 

Pentru că joaca este activitatea numărul 1 în topul preferinţelor celor mici, am căutat pentru camera lor produse care să fie utile depozitării jucăriilor pe care au grijă să le strângă. Nu de puţine ori, copilul profită de slăbiciunea sufletească pe care părinţii o au vizavi de ei, aşa încât aceştia din urmă se trezesc la un moment dat cu stive de jucării, mărturii fizice ale multor rugăminţi fierbinţi însoţite uneori de lacrimi amare. De asemenea, am adunat într-un material argumentele avizate ale psihologului şi ale de­signerului de inte­rior privitoare la de­corarea, organizarea şi mobilarea spaţiului dedicat celui mic. 

În rubrica „Proiect de interior", un designer specializat în camere de copii prezintă amănunţit, exemplificând prin lucrări deja puse în practică, una dintre decoraţiunile apreciate îndeosebi de copil în camera sa, anume pictarea pereţilor. Am aflat astfel un punct de vedere interesant exprimat de desig­ner, anume că în general refuză să picteze personaje din desene animate. Motivaţia oferită fiind aceea că personajele de desene animate nu au culori frumoase (Tom e gri, Jerry e maro, dalmaţienii sunt alb-negru etc.) şi oricât de dragi ne-ar fi, nu mai sunt la fel de nostime atunci când nu se mişcă.

×
Subiecte în articol: editorial