x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cozonaci uriaşi şi cel mai mare borş de lobodă la Festivalul 'Primăvara în bucate', din Parcul Naţional

Cozonaci uriaşi şi cel mai mare borş de lobodă la Festivalul 'Primăvara în bucate', din Parcul Naţional

05 Apr 2019   •   18:25
Cozonaci uriaşi şi cel mai mare borş de lobodă la Festivalul 'Primăvara în bucate', din Parcul Naţional

Festivalul ''Primăvara în bucate'' - cel mai mare târg cu produse de post - va fi organizat în acest weekend în Parcul Naţional din Capitală.

Potrivit organizatorilor, gospodinele pricepute vor pregăti sub ochii spectatorilor cel mai lung cozonac de post, de peste zece metri.

De asemenea, gospodinele venite din toate colţurile ţării vor mai face faţă unei provocări: un cozonac uriaş de 50 de kilograme.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă un alt record - cel mai mare borş de lobodă care va fi preparat într-un ceaun uriaş, de o tonă, asezonat cu leuştean, usturoi verde, leurdă şi acrit cu borş.

"Frumoasele moldovence, iscusitele muntence şi dobrogence şi maramureşence mândre vor face cu multă migală şi dragoste, chiar sub ochii oaspeţilor, bucate de-ţi lasă gura apă: plăcinte cu lobodă, spanac şi varză, sărmăluţe în foi de varză, tigăi picante şi aromate cu roşii, dovlecei, vinete şi ardei iuţi, fasole bătută şi iahnie de fasole, mâncăruri din orez cu legume, varză călită, tocăniţe de fructe de mare, zacuscă de vinete sau ghebe - sunt doar câteva preparate de post pe care le puteţi savura", spun organizatorii.

Nu sunt însă uitaţi nici cei care nu ţin post.

''Pentru cei care nu ţin post, ceaunele vor clocoti de zor cu cele mai gustoase tocăniţe din oaie, vânat şi alte cărnuri aromate, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, mici şi cârnaţi. Nu vor lipsi nici produsele de stână: balmoş şi bulz ciobănesc, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi - toate scăldate din belşug cu licori angelice din struguri, prune, caise sau vişine'', este oferta organizatorilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Primăvara în bucate