x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 10 greșeli pe care toată lumea le face când folosește o presă de usturoi

10 greșeli pe care toată lumea le face când folosește o presă de usturoi

de Anastasia Paul    |    26 Dec 2023   •   12:40
10 greșeli pe care toată lumea le face când folosește o presă de usturoi
Sursa foto: Hepta

O modalitate rapidă și ușoară de a zdrobi usturoiul pentru toate mâncărurile tale preferate, de la pâine cu usturoi la piept de pui cu usturoi este zdrobirea acestuia cu ajutorul unei prese. 

Totuși, știi cu adevărat cum să folosești presa de usturoi? Deși s-ar putea să crezi că pare destul de simplu,  s-ar putea să nu folosești presa de usturoi în mod corect. Există multe greșeli pe care toată lumea le face atunci când folosește o presă de usturoi, de la curățarea cățeilor până la introducerea presei de usturoi în mașina de spălat vase.

Iată 10 cele mai comune greșeli atunci când este folosită o presă de usturoi:

1. Cumpărarea celei mai ieftine opțiuni
Cumpărarea celei mai ieftine presă de usturoi nu este o idee bună. Este un instrument pe care îl vei folosi aproape zilnic dacă îți place să gătești, așa că nu-ți fie teamă să dai mai mulți bani pe el.  

Cheia este să cauți una robustă și făcută din materiale durabile. De asemenea, verificaă dacă este ușor de curățat - unele prese de usturoi au secțiuni detașabile, ceea ce face curățarea mai ușoară.

2. Curățarea usturoiului
Aceasta este o greșeală destul de comună, pe care probabil că majoritatea dintre noi o facem. Ar trebui să cureți usturoiul înainte de a-l pune în presa de usturoi, nu? De fapt, nu este nevoie să faci asta.

În loc să cureți cățeii de usturoi sau chiar să tai capetele tari, pune tot cățelul de usturoi în presă pentru a economisi timp și efort. Desigur, poți continua să cureți cățeii de usturoi înainte de a-i pune în presă, daca așa dorești. 

3. Folosirea marginii ascuțite a cuțitului pentru a scoate tot usturoiul
Poate eșto tentant să-ți folosești cuțitul pentru a scoate usturoiul din presă. Suntem total de acord cu asta, dar nu folosi muchia ascuțită a cuțitului sau vei ajunge cu o lamă tocită. În schimb, folosește celaltă parte a lamei.

Folosirea cuțitului de bucătărie pentru a îndepărta resturile de usturoi din presa este, de asemenea, o idee proastă dacă cuțitul nu este deosebit de rezistent. Riști să strici sau chiar să spargi vârful cuțitului dacă sapi prea puternic. 

4. Prea mult usturoi
Dacă folosiți o presă de usturoi pentru a zdrobi usturoiul, vei descoperi că zdrobirea lui atât de fin eliberează până la ultima picătură din uleiurile parfumate pe care le conține, rezultând o aromă mult mai intensă.  Începe doua cu 1-2 căței de usturoi. Gustă felul de mâncare pentru a vedea dacă are nevoie de mai mult. Poți oricând să adaugi mai mult usturoi dacă rețeta ta are nevoie, dar nu poți să-l scoți dacă adaugi prea mult!

5. Spală imediat presa de usturoi
Când pregătești rulouri cu usturoi sau pâine cu usturoi pentru cină, eești tentat să lași presa de usturoi pentru a curăța mai târziu. Dar răspunsul este să nu faic asta, măcar las-o la înmuiat cu apă fierbinte și detergent de vase. Altfel resturile de usturoi zdrobit se va usca și va fi greu de îndepărtat. 

6. Introducerea presei de usturoi în mașina de spălat vase
Presa de usturoi din aluminiu se înegrește dacă este spălat în mașină. Acesta este rezultatul unei reacții chimice cu detergentul pentru mașina de spălat vase. Deși nu este dăunător, poate face presa de usturoi să pară murdară sau inestetică și nu există nicio modalitate de a preveni decât spălarea manuală a presei. 

O alternativă este sa achizitionezi o presa de usturoi din alt material decat aluminiul. Presele de usturoi din oțel inoxidabil sunt populare pentru durabilitatea lor și, cu condiția să cumpărați o presă din oțel inoxidabil de înaltă calitate, aceasta nu ar trebui să ruginească în mașina de spălat vase.

7. Zdrobește usturoiul peste o scândură sau blatul din bucătărie
Folosești presa de usturoi peste blatul din bucătărie sau pe o placă de lemn? Este o greșeală comună. Zdrobindu-ti usturoiul pe blatul de bucatarie, risipesti toate acele uleiuri pline de arome.

Soluția este destul de simplă: ia un castron sau o farfurie și zdrobește usturoiul în acestea. Sau păstrează lucrurile și mai simple și zdrobește usturoiul direct în tigaie, cu celelalte ingrediente. pentru a nu pierde nicio picătură de aromă.urățarea va fi, de asemenea, mai ușoară, deoarece nu veți avea un blat cu usturoi sau o placă de șters după ce ați terminat de gătit.

8. Folosirea uleiului
Pentru a evita folosirea unui cuțit pentru a îndepărta resturile, poți folosi ulei de gătit pulverizat pentru a ajuta la eliberarea usturoiul blocat. Acest lucru face și presa de usturoi mai ușor de curățat.

Nu ar trebui să exagerezi cu uleiul și cel mai bine este să folosești unul neutru, cum ar fi uleiul de măsline, de legume, de rapiță sau de tărâțe de orez. Nu sunt recomandate uleiurile cu aromă puternică, cum ar fi uleiul de ardei iute sau de susan.

9. Multiple întrebuințări
Presa de usturoi este excelentă pentru zdrobirea usturoiului, dar nu trebuie să te limitezi doar la a-l folosi pentru usturoi. Poate zdrobi și toca o mulțime de alte ingrediente, precum ghimbir, măsline, ierburi și multe altele.

10. Usturoiul nu trebuie tăiat
De câte ori ai curățat un cățel de usturoi, l-ai tocat sau feliat și apoi l-ai pus în presa de usturoi? Dar nu trebuie să tai sau să pregătești usturoiul în vreun fel înainte de a-l folosi, potrivit thedailymeal.com.

 

×
Subiecte în articol: usturoi presa usturoi