x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 8 rețete unice de ceaiuri pline de savoare

8 rețete unice de ceaiuri pline de savoare

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   19:30
8 rețete unice de ceaiuri pline de savoare

Toamna se apropie cu pași repezi, așa că este timpul să o întâmpinăm cu rețete speciale de ceaiuri pentru a ne bucura astfel de acest anotimp plin de culoare și bogăție.

8 rețete speciale de ceaiuri pentru toamnă

Amestecurile aromelor de plante, fructe, condimente transformă o ceașcă de ceai într-o experiență unică, plină de savoare și relaxare. 

1. Ceai cald și condimentat

- 1 baton de scorțișoară

- 3 căni de apă

- 3-4 cuișoare

- 3-4 feliuțe subțiri de ghimbir proaspăt

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Pune apa în ibric și adaugă scorțișoară, cuișoare și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute pentru a permite aromelor să se amestece. Strecoară ceaiul în cești și adaugă miere sau sirop de arțar, screi dcnews.ro.

2. Ceai de măr și caramel

- 2 pliculețe de ceai negru

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr mare, tăiat felii subțiri

- 2 lingurițe de caramel topit

- Scobitori, pentru decor

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă felii de măr în ceașcă și toarnă ceaiul fierbinte peste măr. Adaugă o linguriță de caramel și amestecă ușor. Poți decora cu o bucată mică de măr înfiptă pe o scobitoare.

3. Ceai de dovleac condimentat 

- 1/2 cană de dovleac fiert și pasat

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 3 căni de apă fierbinte

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- O bucățică mică de vanilie (opțional)

- Miere sau îndulcitor după gust

Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Adaugă dovleacul pasat, scorțișoara și bucățica de vanilie în ceașcă. Toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente și amestecă bine. Îndulcește cu miere sau alt îndulcitor.

4. Ciocolată caldă

- 2 căni de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal)

- 2 linguri de cacao pudră

- 2 lingurițe de zahăr brun

- O bucățică mică de vanilie

- O păstaie de scorțișoară (opțional)

- Puțină frișcă și bucățele mici de ciocolată pentru decor

Încălzește laptele într-un ibric la foc mic. Adaugă cacao, zahăr, vanilie și păstaia de scorțișoară. Amestecă bine, până când cacao și zahărul se dizolvă complet. Toarnă în ceașcă și adaugă o linguriță de frișcă și câteva bucățele de ciocolată.

5. Ceai de portocală și vanilie

- Coaja subțire de la o portocală

- 2 pliculețe de ceai negru

- 3 căni de apă fierbinte

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă coaja de portocală și vanilia în ceașcă și toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente. Lasă ceaiul să se infuzeze câteva minute, apoi îndulcește după preferințe.

6. Ceai de măr și ghimbir

- 2 căni de apă

- 1 măr mare, tăiat în felii subțiri

- 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată felii subțiri

- 2 pliculețe de ceai negru sau de ghimbir

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Pune apa într-un ibric și adaugă feliile de măr și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Îndepărtează ibricul de pe foc și strecoară lichidul în ceașcă. Adaugă ceaiul pregătit și îndulcește-l.

7. Ceai de scorțișoară și mere caramelizate

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr, tăiat în felii subțiri

- 1 lingură de zahăr brun

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Într-o tigaie, caramelizează zahărul, până când devine auriu. Adaugă feliile de măr și scorțișoara în tigaie și amestecă pentru a le acoperi cu caramel. Adaugă ceaiul pregătit în cești și pune bucățile de măr caramelizate deasupra. Dacă dorești, îndulcește ceaiul cu miere sau sirop de arțar.

8. Ceai de cireșe și vanilie

- 2 căni de apă

- 1/2 cană de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi

- 2 pliculețe de ceai negru sau de fructe

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Pune apa într-un ibric și adaugă cireșele. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Strecoară lichidul în ceașcă. Adaugă bucățica de vanilie. Îndulcește cu miere sau alt îndulcitor.

×
Subiecte în articol: ceai retete toamna