x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

A găti în stil thai

0
Autor: Simona Chiriac 01 Oct 2008 - 00:00

Suan Bua este unul dintre cele mai rafinate restaurante din Bangkok, unde poţi să încerci preparate thailandeze gătite cu stil. Reţetele sunt respectate cu stricteţe, astfel încât fiecare oaspete să simtă cu adevărat ce înseamnă bucătăria thailandeză. De aceasta are grijă Praiwan Srikaew, un chef cu 23 de ani de experienţă în gastronomie, care ne-a dezvăluit câteva caracteristici esenţiale ale acestei bucătării. Tot el este "dascăl" pentru alţi bucătari mai tineri, cum ar fi Rung Chantharn, cel care a pregătit "Phad Thai Goong" sub privirile atente ale maestrului.



Suan Bua este unul dintre cele mai rafinate restaurante din Bangkok, unde poţi să încerci preparate thailandeze gătite cu stil. Reţetele sunt respectate cu stricteţe, astfel încât fiecare oaspete să simtă cu adevărat ce înseamnă bucătăria thailandeză. De aceasta are grijă Praiwan Srikaew, un chef cu 23 de ani de experienţă în gastronomie, care ne-a dezvăluit câteva caracteristici esenţiale ale acestei bucătării. Tot el este "dascăl" pentru alţi bucătari mai tineri, cum ar fi Rung Chantharn, cel care a pregătit "Phad Thai Goong" sub privirile atente ale maestrului.

Ce înseamnă să fii "ambasadorul" bucătăriei thailandeze, gătind pentru turiştii din diferite colţuri ale lumii? Aceasta implică cu adevărat o mare responsabilitate. Trebuie să cunoşti foarte bine toate tehnicile şi să te perfecţionezi în permanenţă. De-a lungul timpului am lucrat la foarte multe restaurante şi de la fiecare în parte am avut de învăţat câte ceva. Important este să-ţi doreşti şi să îţi placă să stai în bucătărie. Pentru că în restaurantul nostru sosesc oaspeţi din diferite ţări, încerc să le satisfac toate dorinţele. Am deprins să gătesc bucătărie indiană, japoneză, occidentală. În fiecare an, restaurantul nostru găzduieşte un chef din altă ţară, de la care avem ce învăţa. Acum îi avem colegi pe un bucătar din Franţa şi pe unul din Germania.

Echilibrată şi aromată

Care dintre preparatele thailandeze sunt preferatele turiştilor? Pe primul loc se află Tom Yum Goong, o supă ce are printre ingrediente creveţi, ciuperci, chili, frunze de lămâi kaffir, lemongrass, galangal şi sos de peşte. De asemenea, curry cu tot felul de sosuri sau Phad Thai Goong. Întotdeauna luăm în consideraţie şi dorinţele oaspeţilor. Pregătim mâncarea şi folosind acele ingrediente pe care ei ni le sugerează, şi potrivim cu mare grijă cât de picant să fie gustul.

Ce cuvinte aţi folosi pentru a-i convinge pe europeni să "guste" bucătăria thai? Voi folosi doar trei cuvinte, care o descriu foarte bine: sănătoasă, echilibrată, aromată. Ca să nu dai greş, trebuie să foloseşti cu mare grijă ingredientele, în cantitatea şi în combinaţia potrivită. Gustul şi condimentele sunt cele două elemente-cheie. Trebuie să guşti în permanenţă mâncarea şi să o simţi.

Phad Thai Goong


Ingrediente: 80 g tăiţei de orez, 20 g creveţi uscaţi, 100 g creveţi proaspeţi, 10 g ceapă eşalotă, 20 ml suc de tamarind, 40 g zahăr de palmier, 20 ml sos de peşte, 20 ml ulei, 20 g brânză tofu galbenă, 30 g muguri de fasole, 5 g pătrunjel, 10 g alune, 5 g pudră de chili, un ou, o limetă, 5 g ceapă verde chinezească, 5 g ridiche murată, 10 ml oţet.

Preparare: Într-o tigaie wok se încinge uleiul şi se prăjesc creveţii proaspeţi. Se lasă deoparte. În aceeaşi tigaie se pun ceapa eşalotă, brânza tofu, ridichea murată, creveţii uscaţi, tăiţeii de orez şi supa de pui. Când tăiţeii se înmoaie, se toarnă sosul de peşte, sucul de tamarind, de limetă, oţetul şi se presară zahărul, alunele şi pudra de chili. Se amestecă bine şi se iau de pe foc. Se adaugă oul bătut şi se prepară o omletă. În ea se înfăşoară compoziţia anterioară şi se serveşte cu muguri de fasole, pătrunjel şi ceapă verde chinezească.
Citeşte mai multe despre:   recomandarea saptamanii

 



Mai multe titluri din categorie

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

Turiștii israelieni vor reveni în România

Turiștii israelieni vor reveni în România
Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

In memoriam Ruxandra Garofeanu

In memoriam Ruxandra Garofeanu
Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, în curând, la Antena 1, îl va avea ca protagonist pe Andi Constantin. Multiplu campion la fitness și antreprenor, Andi este pregătit să plece în cea mai importantă...

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Imediat după premiera serialului Adela, difuzat aseară, de la 20:30, la Antena 1, site-ul a1.ro lansează un nou proiect on-line – emisiunea Adela - Tot ce nu se vede, prezentată de Cristina Ciobănaşu şi Vlad...

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Premiera serialului Adela se vede gratuit pe  AntenaPlay, timp de 7 zile. Utilizatorii platformei au ocazia să participe şi la un concurs, ce pune la bătaie 10 abonamente valabile un an de zile pe AntenaPlay....

Trei motive bune pentru a lua un credit

Trei motive bune pentru a lua un credit
Spre deosebire de alte tipuri de credite, un credit de nevoi personale poate fi folosit pentru aproape orice, însemnând că nu trebuie să oferiți explicații creditorului despre cum plănuiți să folosiți banii...

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie
Galerie Foto Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi extinderea în Europa de Est printr-o sucursală dedicată în București,...

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Ești exponent al generației „millennials”, ai o mie de idei, în pauzele de la orele online dai play la discursuri motivaționale cu antreprenori care povestesc cum au făcut primul milion de dolari, însă după...

Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna

Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna
Galerie Foto Dacă iarna trecută ai fost dat peste cap de facturile la întreținere, iar la un moment dat nici măcar nu mai puteai să-ți aproximezi bugetul și să știi sigur dacă mai pleci în vacanța planificată, în...

Cum să profiți la maximum de timpul liber

Cum să profiți la maximum de timpul liber
O expresie spune că timpul înseamnă bani, ceea ce denotă cât de prețioasă e fiecare secundă. Că trebuie să iei tot ce-i mai bun din fiecare moment, oriunde te-ai afla, și orice ai face. Pentru că timpul nu...
Serviciul de email marketing furnizat de