x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Agenda gurmanda

Agenda gurmanda

31 Ian 2007   •   00:00
Agenda gurmanda

Evenimente

In tara. D’alle(s) ingragostitilor. Ca in fiecare an, in perioada 1- 14 februarie, Sala Dalles din Bucuresti este gazda Targului traditional de cadouri de Sf. Valentin. Aici veti gasi cele mai ingenioase cadouri pentru Ziua indragostitilor, de la podoabe lucrate manual, parfumuri si haine la obiecte pentru bucataria moderna. De asemenea, turta dulce in forma de inimioara este un cadou delicios pentru toate varstele. Acest produs este preparat la noi din timpuri stravechi, fiind vandut in piete si iarmaroace. Astazi, turta dulce este ornata si glazurata, avand un aspect atragator si o aroma seducatoare. (C.D.)

Expozitie. 4 februarie, Ploiesti. La Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova va avea loc o expozitie cu pasari de curte, porumbei, animale mici si rase pure.

Arezanul Viilor. 1 februarie, Iasi. Barbatii merg la vie, unde taie cateva corzi cu care se incing peste piept si fac o cununita pe cap si cingatoare la brau.

Balul Casatoritilor, Sangeorgiu de Padure, Mures. 5 februarie. Sarbatoarea traditional mureseana celebreaza cuplurile casatorite. Gospodinele satului gatesc bucate alese, pe care le servesc apoi la petrecere.

In lume. India Food Expo. 1-4 februarie. Cel mai mare targ alimentar din regiune isi deschide portile pentru a patra oara consecutiv.

Festivalul Ciocolatei. 2-4 februarie, Carolina de Nord, SUA. La expozitia de preparate din ciocolata simpla sau cu diverse arome, toti banii stransi din vanzari vor fi donati.

Festivalul Vinului. 3-4 februarie, Golful Hawke, Noua Zeelanda. Aceasta este una dintre cele mai mari sarbatori gastronomice si oenologice din Noua Zeelanda.

Meniuri cu timbru

Crina Dobrescu, Baia Mare: "Nu inteleg de ce unii parinti continua sa le dea copiilor sucurile ce se vand pe piata, in loc sa le prepare acasa din fructe sucuri naturale si sanatoase. Eu pregatesc sucurile, insa am remarcat ca au probleme la stomac la anumite fructe. Puteti sa-mi spuneti de ce?"

Nici noi nu intelegem de ce parintii dau copiilor sucuri sintetice, dar tentatia si comoditatea au o forta mare. Cat priveste reactiile copiilor dumneavoastra, acestea se datoreaza, probabil, aciditatii pe care o provoaca fructul respectiv. Nu mai folositi fructul sau preparati-l in alt mod.

Mihaela Gheorghiade, Giurgiu: "Imi place painea sub forma de bagheta si ma folosesc de ea la sandvisuri. In ultimul timp insa am cumparat paine cu miezul sfaramicios si, de la un alt magazin, o bagheta moale si buretoasa. Puteti sa-mi spuneti de ce?"

Painea pe care ne-o descrieti este facuta cu multi lianti si adaosuri pentru afanarea fainii si cresterea aluatului. Evitati sa cumparati aceste produse sau prajiti painea.

Adela Cornateanu, Constanta: "Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac pentru a inlatura mirosul de plastic pe care il are frigiderul meu cel nou".

Pentru a inlatura mirosul neplacut dintr-un frigider nou trebuie mai intai sa spalati cutiile de alimente, gratarele si interiorul frigiderului cu apa cu soda. Stergeti si lasati-l deschis pana a doua zi, cand veti repeta operatiunea cu apa calduta si bicarbonat se sodiu. Puneti pe un raft o farfurie de ciorba plina cu lapte dulce si inchideti usa pentru doua-trei ore. (Veronica Bectas)

"Cu vorbe dulci mai multa paine mananci" - proverb romanesc
×
Subiecte în articol: februarie