x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alimentaţie sănătoasă

Alimentaţie sănătoasă

21 Noi 2007   •   00:00

Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) ia atitudine in faţa problemelor de nutriţie.

Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) ia atitudine in faţa problemelor de nutriţie.

Potrivit estimărilor, la ora actuală in lume există 22 de milioane de copii obezi, iar in 2010 vor fi 26 de milioane. La 8 noiembrie a fost sărbătorită Ziua Europeană a Alimentaţiei Sănătoase pentru Copii. Cu această ocazie, ANBCT a organizat o intălnire cu tema "Alimentaţia sănătoasă, intre tradiţional şi modern". In cadrul evenimentului, micuţii au invăţat ce inseamnă măncarea sănătoasă şi care sunt beneficiile ei. "Copiii de azi sunt adulţii de măine şi copiii sănătoşi de astăzi au şansa de a fi adulţii sănătoşi de măine. Dorim astfel să ii obişnuim pe copii de mici cu deprinderi sănătoase, pentru a avea un mod de viaţă sănătos", a subliniat Amalia Coman, ambasador al Uniunii Europene.

Meniu de maestru

Micuţii au servit: cremă de legume proaspete cu aromă de ţelină şi ciuperci cu crutoane de păine şi biluţe de profiterol, rulouri gratinate de pui cu garnitură specială montată in crustă de aluat şi sos după gustul bunicii, iar la desert, fluturaşi exotici din brănză de vaci, frişcă naturală şi fructe. Măncarea a fost pregătită de către maeştrii in arta culinară: Nicolae Nejloveanu şi Andrei Dumitrescu, la Constanţa şi Tulcea, Adrian Pop, la Cluj, Cornelia Vişoi, la Braşov, Ştefan Meghiesy, la Iaşi şi Gabriela Berechet, la Bucureşti.

"A găti sănătos inseamnă, in primul rănd, să foloseşti ingrediente proaspete, bine echilibrate caloric şi in concordanţă cu vărsta şi cu efortul depus, conţinănd căt mai multe legume şi fructe proaspete, evitănd astfel două dintre cele mai frecvente şi de temut afecţiuni ale societăţii moderne: obezitatea şi diabetul"

Dumitru Burtea preşedintele ANBCT

×
Subiecte în articol: profesionistii